Τέμπη: Δειγματοληψίες εδάφους για την έκρηξη μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Τέμπη Λάρισα δυστύχημα τρένα τραγωδία

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα

Εμπειρογνώμονες που ορίστηκαν από τον Εισαγγελέα βρίσκονται σήμερα Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στο σημείο που σημειώθηκε η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, οι εμπειρογνώμονες θα λάβουν δειγματοληψίες εδάφους από τον τόπο στα Τέμπη, όπου βρίσκονται και τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών.

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ η Μίνα Μαυρογιάννη, στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δειγματοληψίας εδάφους. Αυτή την ώρα εκσκαπτικό μηχάνημα σκάβει στο σημείο προκειμένου στη συνέχεια εμπειρογνώμονες από το Χημείο του Κράτους που έχουν οριστεί από τον εισαγγελέα να λάβουν δείγματα του εδάφους.

Αμέσως μετά οι ειδικοί θα πάνε στο σημείο όπου βρίσκονται τα κουφάρια της αμαξοστοιχίας και ότι έχει απομείνει από τα βαγόνια προκειμένου κι εκεί να γίνει ανάλογη δειγματοληψία.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Μεγάλη συγκέντρωση έξω από τον ΟΣΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη - Συγκλόνισε η Ευη Τσαπάρη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Οι δειγματοληψίες γίνονται καθώς υπάρχουν πολλά ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί και στον εφέτη-ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση αλλά και από την πλευρά των οικογενειών των θυμάτων για το τι μπορεί να μετέφερε το η εμπορική αμαξοστοιχία, αφού σύμφωνα και με το βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ, υπήρξε μια έκρηξη και μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες να καούν ζωντανοί.

Εν τω μεταξύ οι εκπρόσωποι των γονέων και των συγγενών των θυμάτων θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια για την καθυστέρηση όπως τονίζουν που παρατηρείται στην απονομή δικαιοσύνης αλλά βεβαίως και στο γεγονός ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποφάσεις όπως λένε οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του δυστυχήματος δεν είχαν την τιμωρία όπως έπρεπε να τους αποδοθεί.

Πηγή: ertnews.gr