Τραγωδία στα Τέμπη: Καταγγελίες από συγγενείς θυμάτων για επίσπευση μεταφοράς των βαγονιών

Τέμπη τρένα δυστύχημα

“Ολα έγιναν πολύ γρήγορα”

Συγγενείς των θυμάτων από την πολύνεκρη  τραγωδία στα Τέμπη καταγγέλλουν την επίσπευση μεταφοράς των βαγονιών της μοιραίας αμαξοστοιχίας και την  υπερκοστολόγηση του έργου μεταφοράς τους.

Μια τραγωδία που βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο MEGA, ο Δημήτρης Πλακιάς αναφέρθηκε στην καταγγελία των συγγενών των θυμάτων αναφέροντας πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα και πως τα τρένα μετακινήθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες.

«Εδώ υπάρχει το τρελό, το εξωφρενικό, το τιμολόγιο της Περιφέρειας. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Σε 3 μέρες όλος αυτός ο χώρος έχει μπαζωθεί, έχει καθαριστεί και έχουν μετακινηθεί τα πάντα σε 72 ώρες. Όλο αυτό στοίχισε με το ΦΠΑ, 690.000 ευρώ. ο γερανός που έβαλαν να σηκώσουν τα τρένα, να τα μετακινήσει για να πάει στο Κουλούρι είναι 60.000 ευρώ – σε 3 εταιρείες. Τα λεφτά είναι 500.000 ευρώ, έναν γερανό μεταχειρισμένο να πάρεις από μία ευρωπαϊκή χώρα, κοστίζει 400.000 ευρώ», είπε αρχικά ο Δημήτρης Πλακιάς.

Διαβάστε επίσης  Πόρισμα "φωτιά" για τα Τέμπη: Το «μπάζωμα», τα πειστήρια που μετακινήθηκαν και τα βαγόνια που... αγνοούνται

«Δυστυχώς ένα παιδί μας, της οικογένειάς μας, η Εριέττα, δεν βρέθηκε ποτέ, είναι αγνοούμενη. Υπάρχουν στοιχεία ότι τα τρένα μετακινήθηκαν πολύ γρήγορα και υπάρχουν και τα στοιχεία των 700.000 ευρώ. αυτές τις απαντήσεις τις περιμένουμε. Όλοι οι συγγενείς είμαστε ενωμένοι, μία οικογένεια. Έχουμε δώσει όρκο ότι θα παλέψουμε για τη δικαιοσύνη και όσο πάρει. Δεν θα κουραστούμε ποτέ, δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω, θα πάμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια», συμπλήρωσε ο κ. Πλακιάς.

Τι αναφέρει το έγγραφο

Το MEGA εντόπισε το έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο αποδεικνύεται πως μετά από απόφαση της Περιφέρειας, στις 11 Απριλίου, το συνολικό κόστος της επιχείρησης ανήλθε περίπου στις 747.862 ευρώ.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, το ποσό, για τη χρήση των τηλεσκοπικών μηχανημάτων για τη μεταφορά όλων των σίδερων και των βαγονιών στο οικόπεδο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, ανέρχεται στις 178. 560 ευρώ. Το ποσό για την χρήση γερανοφόρων τηλεσκοπικών μηχανημάτων έργου, για τον απεγκλωβισμό ατόμων στον χώρο του ατυχήματος, ανέρχεται στις 278.938 ευρώ.

Πηγή: megatv.com