«Ξεσκεπαστική» η εξεταστική για τα Τέμπη – Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Τέμπη Λάρισα δυστύχημα τρένα τραγωδία

Καταγγέλλουν μια σειρά από παραλείψεις που οδηγούν σε συγκάλυψη

Αύριο, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, που αφαίρεσε τη ζωή από 57 ανθρώπους και συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Οι πληγές δεν έχουν κλείσει για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών ένα χρόνο μετά την τραγωδία. Ζητούν δικαίωση για τους δικούς τους ανθρώπους και καταγγέλλουν μία σειρά από παραλείψεις που οδηγούν σε συγκάλυψη του εγκλήματος.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Δυστυχήματος Τεμπών, έχασε τη σύζυγό του, Βασιλική, στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Όπως είπε ο ίδιος στο MEGA, «δυστυχώς ανέβηκε στο μοιραίο τρένο, πρέπει να ήταν στο βαγόνι πίσω από το κυλικείο».




Όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε κατά τη σύγκρουση, υποστήριξε τα εξής:

«Ένα κομμάτι που σκότωσε ήταν η έκρηξη και ένα κομμάτι η φωτιά και ένα κομμάτι το ταυτόχρονο. Δεν πιστέψαμε ποτέ στις πραγματογνωμοσύνες. Αυτοί που βάζουν την υπογραφή τους σε επιστημονικές μαρτυρίες και καταθέσεις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί».

«Δεν πίστεψα ποτέ στο έλαιο σιλικόνης. Είναι από το πιο ασφαλές ψυκτικό υγρό που υπάρχει. Νομίζαμε – και θα αποδειχτεί στο τέλος – ότι είναι κάποιο υλικό πηκτικό και πολύ εκρηκτικό υγρό. Αν ήταν έλαιο σιλικόνης, έχουμε πει ότι θα έκαιγε σαν φωτιά τουλάχιστον πέντε ημέρες. Η φωτιά έπαψε σε δευτερόλεπτα και αν γινόταν πηκτικό θα είχε ανατινάξει τον μισό θεσσαλικό κάμπο»

Ο κ. Κωνσταντινίδης κατήγγειλε πως ο χώρος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος δεν περιφρουρήθηκε όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα «μέσα στο επόμενο 10ήμερο ο καθένας να κάνει ότι θέλει».

Δείτε επίσης: Τέμπη: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες των συγγενών των θυμάτων

«Έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης οι δικαστικές αρχές που δεν περιφρούρησαν τον χώρο. Δεν τέθηκαν σωστά τα ερωτήματα για τη φωτιά.», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης  Κασσελάκης: "Θα ζητήσουμε Προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη"

Ο ίδιος χαρακτήρισε την εξεταστική για τα Τέμπη «ξεσκεπαστική», καθώς όπως είπε «φάνηκαν τα πρόσωπα που κρύβονταν πίσω από τις μάσκες που τόσο κυβερνάνε όχι σωστά τον τόπο μας»

«Νομίζω ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού έχει μετανιώσει για τη ψήφο του τον Μάιο, όπως μπορεί να είναι ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης, ο Μαρκόπουλος, ο οποίος ήταν αλαζόνας. Όλοι αυτοί πρέπει να μπουν στη θέση τους. Θα κοπούν τα φτερά και η αλαζονεία τους και θα έρθει η νέμεσις να αποδώσει δικαιοσύνη».

«Δεν έχουμε καταφέρει να πενθήσουμε. Οι άνθρωποι αυτοί μας καθοδηγούν και πρέπει να είμαστε μπροστάρηδες σε αυτή τη διαδικασία, να φανεί η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση είναι από τις λίγες φορές που είπε αλήθεια, ότι ο σιδηρόδρομος ήταν έτοιμος τον Σεπτέμβριο. Και πραγματικά, τα συστήματα ασφαλείας τέλη Αυγούστου είχαν ολοκληρωθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω πως τα ολοκλήρωσαν μέσα σε πέντε μήνες και μέσα σε 10 χρόνια δεν μπορούσαν τα τα φτιάξουν», είπε.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε στο MEGA πως είναι σίγουρος ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και ότι «θα καθίσουν στο σκαμνί όλοι τους».

Πηγή: Κοινωνία Ωρα Mega