Δανάη Μπάρκα: “Μαθαίνουμε από τα λάθη μας, λειτούργησα ανώριμα στο παρελθόν”

Δανάη Μπάρκα

Τι αποκάλυψε η παρουσιάστρια

H γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Hello και τη δημοσιογράφο Μαρία Κολλιάτσα.

Μέσα σε όλα εστίασε τόσο στο πρόσφατο ομοφοβικό σχόλιο του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου όσο και στα αρνητικά σχόλια που η ίδια έχει δεχθεί για την εξωτερική της εμφάνιση.

Πως σχολιάζεις το πρόσφατο σχόλιο του δημάρχου του Βόλου, Αχιλλέα Μπέου κατά του Στέφανου Κασσελάκη;

“Το σχολίασα ήδη στην εκπομπή και δεν θεωρώ ότι χρήζει άλλης κουβέντας και στοχοποίησης γιατί θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα. Οποιοσδήποτε περιθωριοποιεί ανθρώπους ή καταδικάζει κάτι που είναι διαφορετικό από τον ίδιο δεν νιώθω ότι μπορεί να προσφέρει σε ανθρώπινο επίπεδο ένα καλύτερο αύριο. Το μίσος φέρνει μίσος, η βία φέρνει βία και όλα αυτά φέρνουν πονεμένους ανθρώπους ή τραυματισμένες ψυχές που δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν. Έχουμε ανάγκη από αγάπη, ενότητα και ευαισθησία. Τα τελευταία χρόνια, δεν περνά εύκολα ο πλανήτης ούτε εμείς – ειδικά η γενιά μου – γι’ αυτό πιστεύω ότι οι άνθρωποι που έχουν να προσφέρουν φροντίδα και φως είναι απαραίτητοι για την κοινωνία μας. Όλοι θα κάνουμε λάθη, όλοι θα εκφραστούμε με λανθασμένο τρόπο κάποια στιγμή, αλίμονο!

Όταν όμως παρατηρούμε σε συγκεκριμένους ανθρώπους επαναλαμβανόμενη βιαιότητα και παγιωμένες σε άλλη εποχή απόψεις που καλλιεργούν λανθασμένα πρότυπα, τότε πρέπει να αντιδράμε. Ας ακολουθούμε όσους όντως μπορούν να ηρεμούν την ψυχή μας χωρίς να μας κάνουν να αισθανόμαστε ελλιπείς, αδύναμοι ή μη κανονικούς”.

Διαβάστε επίσης  Δανάη Μπάρκα: "Υπάρχει η λύση να βγω να απαντήσω και να ξαναδώσω τίτλο"

Έχεις δεχθεί σχόλια αναφορικά με την εξωτερική σου εμφάνιση. Αυτό πόσο σε καταβάλλει ή σε επηρεάζει ψυχολογικά;

“Τώρα πια είμαι ατάραχη έως αδιάφορη. Γύρω μας θα υπάρχουν πάντα – μα πάντα – εκείνοι που θα βρουν να σχολιάσουν κάτι, όπως κι αν είσαι, ό,τι κι αν κάνεις. Θα σχολιάσουν τον τρόπο με τον οποίο μιλάς, την εμφάνιση σου, την ιδιότητα σου, την οικογένεια σου, όλα. Όταν συνειδητοποιήσεις το βάθος του προβλήματος αυτών των ανθρώπων, παύεις να ασχολείσαι. Ξυπνά κάποιος και θεωρεί πως, με το να κάνει δημόσια ένα σχόλιο, χωρίς επιχείρημα και να πει κάτι ουσιαστικό, απλώς εστιάζοντας σε κάτι από την εμφάνιση σου, είναι καλύτερος, εξυπνότερος, δυνατότερος ή πως θα σε πληγώσει και θα σε αποδυναμώσει.

Είναι στενάχωρο και δεν μπαίνω στη διαδικασία να το πάρω σοβαρά. Έχω λειτουργήσει πολύ ανώριμα στο παρελθόν αλλά από τα λάθη μας μαθαίνουμε και γινόμαστε σοφότεροι”.