Τζένη Μπότση: «Να ζητήσει βοήθεια, όχι από εμένα, αλλά από ειδικούς»

Τζένη Μπότση

Μίλησε για την συγγνώμη που της ζήτησε η μητέρα της

Για το ελληνικό #MeToo και για όσα κατήγγειλε η ίδια μίλησε η ηθοποιός Τζένη Μπότση.

Η Τζένη Μπότση αναφέρθηκε στο τι της είπε η μητέρα της όταν το έμαθε και τι θα έκανε αν ο συνάδελφος που της άσκησε κακοποίηση της ζητούσε συγγνώμη.

Με τη γέννηση του ελληνικού #MeToo γεννήθηκε και το ερώτημα «γιατί τώρα;» Στη δική σου περίπτωση, ένας λόγος ήταν ότι δεν το είχες πει στη μητέρα σου, όπως έχεις αποκαλύψει.

Η απάντηση στο «γιατί τώρα;» είναι ότι πάντα υπήρχε στο μυαλό μου. Απλώς τώρα τα κατάφερα. Γιατί τα κατάφερα τώρα; Ξέρω κι εγώ; Δεν το ξέχασα ποτέ, δεν μου είχε περάσει. Ήταν κάτι που με πλήγωνε πάντα. Πάντα ήθελα να μιλήσω, απλά τώρα βρήκα το θάρρος.

Όταν το κατήγγειλες και αυτό πήρε δημοσιότητα, η μητέρα σου τι σου είπε;

Η μητέρα μου μού ζήτησε «συγγνώμη» και όπως έχω ξαναπεί, μου φαίνεται πολύ άδικο μια μάνα σε αυτή την ηλικία, και μια τέτοια μάνα, να ζητάει «συγγνώμη»…

Αν ερχόταν ο συγκεκριμένος συνάδελφος και σου ζητούσε «συγγνώμη», πώς θα αντιδρούσες;

Εγώ δεν είμαι Θεός για να δώσω συγχώρεση. Εμένα με ενδιαφέρει να ξεκινήσει μια αλλαγή στην κοινωνία ώστε να σταματήσει να γίνεται αυτό. Να ζητήσει βοήθεια, όχι από εμένα, αλλά από ειδικούς. Το να δώσω εγώ τη «συγγνώμη» μου δεν λέει τίποτα.

Διαβάστε επίσης
Δρούτσα: "Από τότε που βγήκε το Me Too, αυξήθηκαν οι γυναικοκτονίες"

Είσαι ικανοποιημένη με την έκβαση όλης αυτής της υπόθεσης;

Ναι, είμαι, γιατί πήγε η κοινωνία παραπέρα, άλλαξαν τα πράγματα στη Δικαιοσύνη. Το ότι έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές για το αδίκημα του βιασμού είναι πολύ σημαντικό. Γυρίσαμε σελίδα και η κοινωνία μας το δέχτηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.