Βάσω Λασκαράκη: Εξαλλη με το εκπαιδευτικό σύστημα – “Είμαστε για τα πανηγύρια”

Λασκαράκη

Γιατί ξέσπασε η ηθοποιός

Η γνωστή ηθοποιός Βάσω Λασκαράκη με βίντεο στο Tik Tok εξέφρασε την δυσαρέσκεια της με το εκπαιδευτικό σύστημα και τα μαθητικά βιβλία.

Αφορμή τα σχόλια της κόρης της που πάει στην πέμπτη δημοτικού, αλλά και μηνύματα που έλαβε από γονείς και δασκάλους στα social media.

Ειδικότερα, η γνωστή ηθοποιός αναφέρεται αρχικά στα σχολικά βιβλία και στο πόσο δύσκολα είναι να τα κατανοήσουν τα παιδιά, ενώ στη συνέχεια καταπιάνεται με τις πανελλαδικές εξετάσεις και τους μαθητές με δυσλεξία που παίρνουν μέρος.

«Έχω κάποια πάρα πολλά νεύρα! Εσείς που δημιουργείτε τα σχολικά βιβλία, για ποιον λόγο δεν συνυπολογίζετε τις ηλικίες για τις οποίες φτιάχνονται αυτά τα βιβλία; Αυτά τα κείμενα που γράφονται μέσα για να μάθουν τα παιδιά ιστορία, φυσική, γεωγραφία… της Παναγιάς τα μάτια έχουν να μάθουν. Γιατί δεν σκέφτεστε ότι τα παιδιά στην πέμπτη δημοτικού όπως είμαστε εμείς (εννοεί την κόρη της) είναι δυσνόητα με 200.000 άγνωστες λέξεις για τα παιδιά κάθε ηλικιών;», αναφέρει αρχικά η Βάσω Λασκαράκη.

Στη συνέχεια, η γνωστή ηθοποιός ζητά άμεσες αλλαγές στον χώρο της Παιδείας: «Έλεος, από τότε που πηγαίναμε εμείς σχολείο, δεν έχει διορθωθεί κάτι, συνεχίζουν τα είναι ακατανόητα. Έλεος. Βασικά, μπορείτε να φτιάξετε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα. Πολλά προβλήματα έχουμε σε αυτή τη χώρα προφανώς, αλλά δεν νομίζετε ότι ξεκινάμε από τη Παιδεία; Δεν γίνονται τα παιδιά να βασανίζονται έτσι».

Διαβάστε επίσης  Βάσω Λασκαράκη: "Είναι άκομψο να με ρωτάνε συνέχεια αν θα καλέσω τον Γιάννη Τσιμιτσέλη στην εκπομπή"

Δέχτηκε αρκετά μηνύματα

Η Βάσω Λασκαράκη αναφέρει πως δέχτηκε αρκετά μηνύματα γονέων και εκπαιδευτικών τα οποία συμφωνούν με τις απόψεις της: «Λένε ότι τα βιβλία είναι απαράδεκτα, κακογραμμένα και παρωχημένα».

Η γνωστή ηθοποιός καταλήγει για τα άτομα με δυσλεξία που συμμετέχουν στις πανελλαδικές: «Έχω μηνύματα από γονείς των οποίων τα παιδιά δίνουν πανελλαδικές και έχουν χαρτί από γιατρό και πρέπει να δώσουν προφορικά. Οι εξεταστές ζητούσαν να τα πούνε αυτολεξεί, όπως είναι μέσα στο βιβλίο. Δηλαδή, παπαγαλία.

Πάμε καλά; Δεν πάμε καλά νομίζω. Ένας εκπαιδευτικός – εξεταστής δεν ξέρει αν το παιδί έχει διαβάσει ή όχι; Δεν μπορεί να καταλάβει αν η απάντηση που θα λάβει είναι σωστή αν δεν είναι παπαγαλία; Άρα, τι μας λέει αυτό… Ούτε αυτός (ο εξεταστής) ξέρει καλά; Δεν έχει κριτική σκέψη για να διακρίνει αν το παιδί έχει διαβάσει ή όχι και πρέπει να τα πει παπαγαλία ένα παιδί με δυσλεξία; Άρα είμαστε για τα πανηγύρια».

Δείτε το βίντεο που έχει περισσότερα από 71.000 likes στη δημοφιλή πλατφόρμα

@vasolaskarakiofficial1Σχολικά βιβλία και εκπαιδευτικό σύστημα 🤬🤬🤬🤬 Όλα λάθος 🥴🥴🥴♬ πρωτότυπος ήχος – Vaso Laskaraki Official

Πηγή: tlife.gr

Πηγή φωτογραφίας: Instagram (vasolaskaraki)