“Φωτιά” οι τιμές της βενζίνης στην επιστροφή από τις διακοπές – Ξεπερνούν τα δύο ευρώ σε 26 Νομούς

βενζίνη

Που βρίσκονται οι χαμηλότερες τιμές

Τα δύο ευρώ έχουν φτάσει ή προσεγγίζουν οι τιμές της βενζίνης στη χώρα και έτσι οι επιστροφή των εκδρομέων από τις διακοπές γίνεται με… βαριά καρδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέση τιμή της βενζίνης έχει να βρεθεί σε ανάλογα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η μέση τιμή της βενζίνης στην Επικράτεια είναι στα 1,986 ευρώ το λίτρο, όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης και με ημερομηνία αναφοράς την περασμένη Σάββατο 19 Αυγούστου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 26 Νομούς της χώρας η μέση τιμή υπερβαίνει τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ στους υπόλοιπους τα προσεγγίζει. Σε καμία μάλιστα περιοχή η μέση τιμή της βενζίνης δεν είναι κάτω από το 1,9 ευρώ το λίτρο. Οι χαμηλότερες τιμές εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Αττική με 1,950 ευρώ το λίτρο.

Παραδοσιακά οι υψηλότερες τιμές τις βρίσκει κανείς στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα με 2,228 ευρώ και 2,145 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι σε κάποια πρατήρια σε νησιά η τιμή υπερβαίνει τα 2,3 ευρώ το λίτρο και προσεγγίζει, αν δεν έχει ξεπεράσει τα 2,4 ευρώ.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές από την αγορά τις τελευταίες ώρες έχουν υπάρξει και νέες αυξήσεις και κατά συνέπεια η κυρίαρχη τιμή θα είναι τουλάχιστον τα 2 ευρώ το λίτρο.

Σε σχέση με την αρχή του χρόνου η τιμή της βενζίνης είναι αυξημένη κατά 7,8%, ενώ σε σχέση με την 1η Ιουνίου η αύξηση είναι της τάξεως του 6,4%.

Πηγή φωτό: pixabay

Πηγή: newsit