Ο Απόστολος Θυμιόπουλος έχει εκτοξεύσει το Ξινόμαυρο Νάουσας – Ο επόμενος στόχος για ένα μοναδικό οινοποιείο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Θυμιόπουλος

Ο οινοπαραγωγός μιλάει στο Thes.gr για το ελληνικό κρασί, τη διαδρομή του και παρουσιάζει τις βλέψεις του για το μέλλον

Η Νάουσα θεωρείται η πρωτεύουσα του κρασιού στην Βόρεια Ελλάδα. Από την αρχαιότητα ακόμη, αμπέλια καλλιεργούνταν στην περιοχή και η παράδοση αυτή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Η γνώση και η εμπειρία της παλιάς γενιάς αποτελεί οδηγό για τους νεότερους που μπαίνουν στον τομέα της παραγωγής κρασιού και οι οποίοι θέτουν νέους στόχους και βάζουν ψηλά τον πήχη για την επόμενη μέρα. Ο Απόστολος Θυμιόπουλος γαλουχήθηκε στους οικογενειακούς αμπελώνες και τους αγάπησε από πολύ μικρός. Η εξέλιξη φάνταζε μονόδρομος.

Εμαθε την καλλιέργεια και όλη τη διαδρομή που κάνει το σταφύλι από την καλλιέργεια μέχρι την οινοποίηση αρχικά από τον παππού και τον πατέρα και μετέπειτα οι σπουδές του έδωσαν επιπλέον εφόδια. Επιστρέφοντας στον Τρίλοφο της Βέροιας ήξερε πως και τι θα κάνει. Σε μια περιοχή που κυριαρχεί η ποικιλία του ξινόμαυρου, ο Απόστολος αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό και επιχείρησε να δημιουργήσει κρασιά που θα τον τοποθετήσουν στους τοπ παραγωγούς. Και τα κατάφερε, καθώς περίπου 10 χρόνια μετά έχει ταυτίσει το όνομά του με το ξινόμαυρο.

Η πρώτη ετικέτα κρασιού που θα δημιουργούσε,Το “Γη και Ουρανός” ήταν το καλύτερο ξεκίνημα για μια πορεία που τον εκτόξευσε. Οι δοκιμές, οι πειραματισμοί και το μεράκι για κρασί που θα κέρδιζε και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Καϊάφας, Νάουσα Alta, Βράνα Πέτρα, Αυτόριζο και το περίφημο ροζέ ξινόμαυρο είναι μερικές μόνο από τις ετικέτες που ξεχωρίζουν το οινοποιείο Θυμιόπουλος διεθνώς. Σχεδόν το 90% της παραγωγής εξάγεται σε χώρες όπως η Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ , η Ιαπωνία ενώ ετοιμάζει πολύ σοβαρές επενδύσεις και σε άλλες αμπελουργικές περιοχές.

Θυμιόπουλος

Κελάρια που θυμίζουν Τοσκάνη

Εχοντας πλέον το προϊόν για το οποίο μπορεί να είναι υπερήφανος και αυξάνοντας διαρκώς τη φήμη του, ο Απόστολος Θυμιόπουλος θέτει νέους στόχους. Τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο είναι ο φωτεινός οδηγός στο δρόμο των επόμενων κινήσεων.

Ετσι, μέσα στην άνοιξη του 2022 θα είναι έτοιμα και επισκέψιμα τα κελάρια στο οινοποιείο στον Τρίλοφο Ημαθίας. Εκεί, οι επισκέπτες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού, να μάθουν από τον ίδιο τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και να περιηγηθούν σε ένα χώρο που φιλοξενεί Βαρέλια, αμφορείς, τσιμεντένιες και ξύλινες δεξαμενές.

Θυμιόπουλος

Στα πρότυπα των μεγάλων κελαριών αναγνωρισμένων οινοποιείων διεθνώς, θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης αλλά και μια μεγάλη έκπληξη που σύντομα θα παρουσιαστεί και θα αφήσει τους πάντες έκθαμβους.

Παράλληλα, η ανάπτυξη του οινοτουρισμού είναι μια ακόμη πρόκληση για τον οινοποιό καθώς δίπλα στη μονάδα θα κατασκευαστούν υποδομές που θα φιλοξενούν επισκέπτες και ταξιδιώτες.

Ο Απόστολος Θυμιόπουλος άνοιξε τις πόρτες του οινοποιείου στο Thes.gr και μίλησε για την πορεία του στο χώρο του κρασιού. Αναλύει τα βήματα που γίνονται στον τομέα των εγκαταστάσεων και σχολιάζει τα δεδομένα που υπάρχουν για το ελληνικό κρασί.

Thymiopoulos Wineyards
Τρίλοφος Ημαθίας
www.thymiopoulosvineyards.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *