Ξεκινούν συνομιλίες ανάμεσα σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Unesco ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα Ελλάδα και Βρετανία θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του οργανισμού τον περασμένο Σεπτέμβριο η UNESCO ζήτησε από το Ηνωμένο Βασίλειο να επανεξετάσει την στάση του και να προσέλθει σε διάλογο με την Ελλάδα.

Στις 29 Απριλίου, ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Στίβεν Πάρκινσον, απέστειλε αίτημα στην Unesco να διοργανώσει συνάντηση με την Ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η κα Μενδώνη το αποδέχθηκε αμέσως και σύμφωνα πάντα με την UNESCO σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία.

Όπως αναφέρει η Unesco, την πιθανή επανένωση των μαρμάρων του Παρθενώνα ανακοίνωσε η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Προώθηση της Επιστροφής Πολιτιστικής Περιουσίας στις Χώρες Προέλευσης ή της Αποκατάστασής της σε περίπτωση Παράνομης Οικειοποίησης ή ICPRCP, η οποία άνοιξε την 23η σύνοδό της στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα. Η συνάντηση, που προσφέρθηκε στις 29 Απριλίου από το Ηνωμένο Βασίλειο, έγινε αποδεκτή από την Ελλάδα και θα διευθετηθεί «εν ευθέτω χρόνω».

Διαβάστε επίσης  Γονέας καταγγέλλει άθλιες συνθήκες σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης - Κατσαρίδες, μαύρο νερό και επικίνδυνα σύρματα στους τοίχους