Το υφυπουργείο Αθλητισμού διαψεύδει την υποψηφιότητα της Ελλάδας για την διοργάνωση του Μουντιάλ 2030

Mundial 2022

Πότε άρχισε να αναπτύσσεται η φημολογία

Πριν από λίγη ώρα κυκλοφόρησε η είδηση πως η Ελλάδα, μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, κατέθεσαν την πρόταση τους για την συνδιοργάνωση του Μουντιάλ 2030.

Ωστόσο την συγκεκριμένη εξέλιξη διέψευσαν κατηγορηματικά κύκλοι του Υφυπουργείου Αθλητισμού καθώς όπως τόνισαν με νόημα: «… δεν υπάρχει επίσημη (ή ανεπίσημη, ή οποιαδήποτε άλλης μορφής) κατάθεση στη FIFA συνυποψηφιότητας της χώρας μας -μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο- για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030. Εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο όσα δήλωσε στις 8 Φεβρουαρίου ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης».

Η σχετική φημολογία είχε αρχίσει να αναπτύσσεται για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο, με την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση να έρχεται στις αρχές Φεβρουαρίου δια στόματος του Υφυπουργού Αθλητισμού. Κι αυτό είχε συμβεί γιατί ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε σπεύσει να διαψεύσει δημοσίευμα του Politico που έκανε λόγο για «εξαγορά» της Ελλάδας από την Σαουδική Αραβία, τονίζοντας όμως ότι υπάρχουν επαφές για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Δείτε επίσης: Μουντιάλ 2030: Επίσημα υποψήφια να φιλοξενήσει αγώνες η Ελλάδα

«Το δημοσίευμα του Politico, περί “εξαγοράς” της Ελλάδας από τη Σαουδική Αραβία για το Μουντιάλ 2030, είναι γεμάτο ανακρίβειες. Μεταξύ των δύο χωρών & της Αιγύπτου διεξάγονται μεν επαφές, αλλά ακόμη βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης δυνατοτήτων για κατάθεση υποψηφιότητας» ανέφερε τότε στην ανάρτησή του ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Το πότε (και αν) θα πάρει επίσημη μορφή η συγκεκριμένη υποψηφιότητα θα το μάθουμε σύντομα (ούτως ή άλλως η επιλογή θα γίνει το 2024), αλλά μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο επίσημες υποψηφιότητες που και πάλι έχουν να κάνουν με συνδιοργάνωση. Η πρώτη αφορά τις Ισπανία, Πορτογαλία και το Μαρόκο (που πήρε τη θέση της Ουκρανίας η οποία είχε αρχικά ήταν μαζί με τις δύο χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου) και η δεύτερη την κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Ουρουγουάης, Παραγουάης, Χιλής.

Διαβάστε επίσης  Διακοπές στην Ελλάδα για τον Dave Gahan των Depeche Mode με την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του