Μητσοτάκης από Νάουσα: “Ισχυρό και πειστικό το δίλημμα σταθερότητα ή χάος” (ΦΩΤΟ)

Μητσοτάκης εκλογές Νάουσα

Περιοδεία ενόψει των εκλογών

O πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σήμερα σε συγκέντρωση πολιτών στη Νάουσα ενόψει των εκλογών.

«Μας μίλησαν μέχρι και για κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Τρεις μήνες, λέει, θα έχουμε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Να δω πώς θα πληρώνονται οι συντάξεις σας με την κυβέρνηση του ειδικού σκοπού και πώς η χώρα θα κυβερνάται», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν έχω ξαναδεί μία μόνο πρόταση διακυβέρνησης και από την άλλη έναν αχταρμά»

«Τρεις μέρες πριν από την κάλπη υπάρχει μία πρόταση διακυβέρνησης: της Νέας Δημοκρατίας. Και από την άλλη υπάρχει το απόλυτο χάος. Άρα το δίλημμα σταθερότητα ή χάος, είναι πάρα πολύ ισχυρό και πάρα πολύ πειστικό», τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Θέλουμε μια σταθερή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να παίρνει αποφάσεις. Μια κυβέρνηση η οποία δεν θα είναι έρμαιο εσωκομματικών παζαριών και εκβιασμών», σημείωσε.

«Τίποτα από αυτά που πετύχαμε δεν είναι δεδομένο. Πόσω μάλλον όταν, δυστυχώς, έχουμε απέναντί μας πολιτικές δυνάμεις οι οποίες για το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι πώς πάσει θυσία θα γυρίσουν στην εξουσία, αγνοώντας παντελώς τι είναι καλό για τη χώρα και για τη σταθερότητά της», επισήμανε στην τοποθέτησή του ο Πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης εκλογές Νάουσα

“Το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε είναι αστάθεια”

«Οι επόμενες εκλογές δεν αφορούν μόνο την οικονομία, τον πρωτογενή τομέα, την υγεία, αφορούν και το ποιος θα διαχειριστεί την εξωτερική πολιτική και την άμυνα της χώρας σε κρίσιμες συνθήκες. Το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε είναι αστάθεια, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι πειραματισμοί, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι θεωρίες “ναι, εγώ ξέρω ποιος μπορεί να είναι ο Πρωθυπουργός, ο ‘άγνωστος Χ’, αλλά δεν σας τον λέω, σας το φυλάω μυστικό μέχρι μετά τις εκλογές”», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα στην Πέλλα ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Καταλαβαίνω την απελπισία τους. Νομίζω ότι και αυτοί κινούνται μέσα στην ίδια κοινωνία και βλέπουν το ρεύμα το οποίο έχει η Νέα Δημοκρατία. Δεν έχουν όμως δικαίωμα να ξαναπαίξουν τις τύχες της χώρας στα ζάρια. Το έκαναν μία φορά το 2015. Γλιτώσαμε, χάρη στη Νέα Δημοκρατία, από τη βέβαιη καταστροφή. Δεν θα τους επιτρέψουμε να το ξανακάνουν. Και ένας τρόπος υπάρχει: να απενεργοποιήσουμε, όλες και όλοι μαζί, τη βόμβα της απλής αναλογικής, ώστε να κλείσουμε κάθε χαραμάδα σε οποιοδήποτε σχέδιο για ενδεχόμενη κυβέρνηση ηττημένων».

«Αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από το να είναι η Νέα Δημοκρατία πανίσχυρη το βράδυ της Κυριακής. Με ένα τέτοιο ποσοστό που κανείς δεν θα μπορεί την επόμενη μέρα να αμφισβητήσει ότι εμείς πρέπει να αναλάβουμε αυτή τη βαριά ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου. Να συνεχίσουμε τη δουλειά την οποία έχουμε κάνει, να επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας, να πάμε τη χώρα πιο ψηλά και να προχωρήσουμε πιο τολμηρά, πιο σταθερά, μπροστά. Αυτό τελικά θα είναι και το δίλημμα των εκλογών τις τελευταίες τέσσερις μέρες», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε το νέο αυτό ευφυολόγημα με μόνο σκοπό την υπόθεση διερεύνησης των υποκλοπών περί «κυβέρνησης ειδικού σκοπού» που μας υποχρεώνει να ξαναθέσουμε το διακύβευμα των εκλογών: Σταθερότητα ή αχταρμάς;», δήλωσε παράλληλα νωρίτερα στα «Παραπολιτικά» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης  Μητσοτάκης στη MED9: "Να αποφασίζει η Ευρώπη ποιος μπαίνει στην ΕΕ και όχι οι διακινητές"

Ερωτώμενος για τη χθεσινή του συνέντευξη σε σχέση με τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική με την «κυβέρνηση ειδικού σκοπού», και στο ερώτημα αν Τσίπρας και Ανδρουλάκης θέλουν να τον στείλουν στο ειδικό δικαστήριο, ανέφερε: «Ασχολούμαι με την πολιτική, παραπάνω από 40 χρόνια παρακολουθώ εκλογές. Είναι η πρώτη φορά που 4 ημέρες πριν τις εκλογές υπάρχει μόνο μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και μετά υπάρχει ο απόλυτος αχταρμάς. Ξεκινήσαμε από την κυβέρνηση των ηττημένων, περάσαμε στην κυβέρνηση της ανοχής, τώρα έχουμε το νέο αυτό ευφυολόγημα μίας κυβέρνησης ειδικού σκοπού, με μόνο σκοπό την διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών.

Μητσοτάκης εκλογές Νάουσα

Όλα αυτά νομίζω ότι μας υποχρεώνουν να θέσουμε ξανά το δίλημμα των εκλογών, όχι μόνο στην λογική αν η χώρα θα πάει μπροστά ή πίσω, αλλά αν θα έχουμε σταθερότητα ή ένα χάος και έναν αχταρμά από την άλλη πλευρά. Γιατί όλα αυτά που ακούγονται μόνο εκεί παραπέμπουν», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Ξεκαθάρισε ότι αυτά «μόνο εκεί παραπέμπουν, στην απόλυτη σύγχυση των αντιπάλων μας, γιατί βλέποντας ότι χάνουν, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να κρατηθούν οι ίδιοι στην καρέκλα τους ή να διεκδικήσουν με κάποιον τρόπο ο οποίος είναι βαθιά εξωθεσμικός την επιστροφή τους στην εξουσία. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή η κυβέρνηση ειδικού σκοπού όπως την φαντάζονται κάποιοι, ούτε πως θα συγκροτηθεί, ούτε πως θα σταθεί, ούτε τι ακριβώς θα κάνει, από την στιγμή που και η υπόθεση των υποκλοπών είναι στην δικαιοσύνη».

Ταυτόχρονα, κατέστησε σαφές ότι «και ανά πάσα στιγμή όποιος θέλει -εξάλλου έχουμε δώσει αυτή την δυνατότητα- και στην επόμενη Βουλή μπορεί κάλλιστα να σταθεί μία νέα εξεταστική για το ζήτημα τον υποκλοπών. Ποιος ο λόγος να μπει η χώρα σε απίστευτη περιπέτεια αστάθειας μόνο και μόνο για να συναντηθούν ο κύριος Τσίπρας και ο κ. Ανδρουλάκης στο κοινό τους μένος απέναντι σε εμένα και στη Νέα Δημοκρατία. Διοτί τίποτα άλλο δεν τους ενώνει και δεν τους κρτατάει τόσο στέρεα στη ίδια γραμμή, από την επιθυμία τους να μην είμαι εγώ πρωθυπουργός και να μην είναι η Νέα Δημοκρατία στην διακυβέρνηση. Αυτό δεν συνιστά εναλλακτική πρόταση κυβέρνησης».