Παραιτήθηκε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης από υφυπουργός Πολιτισμού της Κύπρου

Χατζηγιάννης

Εγινε δεκτή από τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Ο υφυπουργός Πολιτισμού της Κύπρου, Μιχάλης Χατζηγιάννης, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στον Κύπριο πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η παραίτησή του έγινε δεκτή και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Μιχάλη Χατζηγιάννη, τόσο για τη διαχρονική τους φιλία όσο και για τη μεταξύ τους αγαστή συνεργασία και την προσφορά του στο σύντομο χρονικό διάστημα που υπηρέτησε ως Υφυπουργός Πολιτισμού. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εύχεται στον Μιχάλη Χατζηγιάννη κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία στη λαμπρή καλλιτεχνική του καριέρα που με τόση επιτυχία υπηρέτησε για σειρά ετών».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Χριστοδουλίδης αποφάσισε να διορίσει, την Δρα Βασιλική (Λίνα) Κασσιανίδου ως νέα Υφυπουργό Πολιτισμού.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι σύνταξε το πρωί την επιστολή παραίτησης για αποχώρηση του από το υπουργικό σχήμα.

Οι λόγοι δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά όπως αναφέρουν πηγές, υπάρχει δυσφορία για τον τρόπο που χειρίστηκε κάποιες υποθέσεις. Για παράδειγμα δέχθηκε δριμύτατη κριτική το προηγούμενο διάστημα για ζητήματα όπως η επικοινωνιακή διαχείριση και ο διορισμός συμβούλων στο Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος θεωρεί ότι η υποστελέχωση του υφυπουργείου δεν επιτρέπει την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος.

Πηγή: Facebook (Mihalis Hatzigiannis)