Η επίσημη υποδοχή του Μητσοτάκη στην Ινδία – “Σημαντική η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών” (ΦΩΤΟ)

Κυριάκος Μητσοτάκης Ινδία

Συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη

Επίσημη επίσκεψη στην Ινδία πραγματοποιεί από χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Nαρέντα Μόντι στο Νέο Δελχί.

Δείτε επίσης: Στην Ινδία ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η αφίσα υποδοχής στον πρωθυπουργό (ΦΩΤΟ)

Υπογράμμισε τη σημασία της στρατηγικής σχέσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ινδία, ενώ επεσήμανε ότι οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, τη στρατηγική διμερή συνεργασία, την προώθηση των οικονομικών μας δεσμών, αλλά θα έχουν και πολιτικές διαβουλεύσεις.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός έφτασε στο Rashtrapati Bhavan όπου τον υποδέχτηκε ο ομόλογός του, της Ινδίας, Ναρέντα Μόντι. Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Mahatma Gandhi και άφησε το δικό του μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών.

Κυριάκος Μητσοτάκης Ινδία

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την έναρξη της επίσκεψης του στην Ινδία

«Είναι πραγματική τιμή να βρίσκομαι στην Ινδία σε επίσημη επίσκεψη, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες. Για την Ελλάδα η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας έχει ιδιαίτερη σημασία και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, πολιτικές διαβουλεύσεις, τη στρατηγική συνεργασία μας, αλλά και την προώθηση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας. Είναι, λοιπόν, πραγματική τιμή να βρίσκομαι εδώ και προσβλέπω στις συζητήσεις που θα έχουμε με τον Πρωθυπουργό».

Διαβάστε επίσης  Εξαλλος ο Λιάγκας με Βελόπουλο: Τι είπε για Μαρέβα και Μητσοτάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 12:00, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον κ. Modi και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 14:40, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδίας Jagdeep Dhankhar.

Στις 18:00, ο πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue».

Κυριάκος Μητσοτάκης Ινδία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi