12 πολύτιμα μυστικά για τον καθαρισμό και τη φροντίδα των χαλιών σας

περιποίηση και φροντίδα χαλιών 12 μυστικά

Τι μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να είναι σαν καινούρια

Η κατάλληλη περιποίηση των χαλιών μας αποτελεί το Α και το Ω στη διατήρηση της ποιότητάς τους γι’ αρκετά χρόνια.

Το σωστό καθάρισμα των χαλιών σε συνδυασμό με κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε στη φροντίδα τους, ακόμη και στην αποθήκευσή τους, θα μας επιτρέψουν να τα έχουμε σαν καινούρια και να τα απολαμβάνουμε μαζί με την οικογένειά μας.

Ας μην ξεχνάμε πως η καθαριότητά τους αποτελεί και θέμα υγιεινής, εκτός του ότι θέλουμε να μοσχομυρίζουν και να διατηρούν ζωντανά τα χρώματά τους.

χαλιά

12 tips από τους ειδικούς για την περιποίηση των χαλιών

Ζητήσαμε μερικές συμβουλές από τα ειδικούς για το πώς θα φροντίσουμε τα χαλιά μας, είτε είναι περίοδος που τα έχουμε στρωμένα, είτε όταν τα αποθηκεύουμε.

Τα ταπητοκαθαριστήρια ΑΛΦΑ ΕΞΠΡΕΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», για να χαίρεστε τα χαλιά σας ακόμη περισσότερο, συστήνουν:

1. Μην πιέζετε το πέλμα της ηλεκτρικής σας σκούπας πάνω στα μεταξωτά ή μηχανοποίητα χαλιά σας. Πιστέψτε μας, θα το εκτιμήσουν…

2. Στα μεταξωτά χαλιά χρησιμοποιήστε για συντήρηση (καθημερινή ή εβδομαδιαία) μία απλή βούρτσα χειρός από φυσικές ίνες ή νάιλον (ποτέ συρμάτινη) και πάντα προς τη φορά του πέλους.

3. Είναι καλό μία φορά το μήνα να κάνετε ένα ελαφρύ τίναγμα με το χέρι, ή πολύ ελαφρύ χτύπημα πάντα από την πίσω πλευρά του χαλιού.

4. Μην ξεχνάτε… Ο καθαρισμός του χώρου κάτω από το χαλί είναι επίσης απαραίτητος.

5. Θα σας συστήναμε τα χαλιά σας να αερίζονται και να εκτίθενται στον ήλιο, για λίγες ώρες μόνο. Ο λόγος είναι πως η υψηλή θερμοκρασία και η άμεση επαφή με το φως του ήλιου για μεγάλο χρονικό διάστημα ξεθωριάζει τα χρώματά τους και είναι καταστροφική.

6. Μην τοποθετείτε ποτέ πάνω στα χαλιά σας γλάστρες διότι η παρατεταμένη υγρασία δημιουργεί μύκητες και μούχλα. Επίσης καλό είναι να προσέχετε για μικρές διαρροές από καλοριφέρ ή άλλους σωλήνες.

ηλεκτρική σκούπα

7. Μετακινείτε κατά μικρά χρονικά διαστήματα μερικούς πόντους το χαλί σας. Ετσι δίνετε τη δυνατότητα στο πέλος να ξαναβρίσκει το σχήμα του.

8. Συνιστάται για λόγους υγείας τα χαλιά σας να καθαρίζονται σε βάθος, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

9. Σε περίπτωση που σας πέσει στο χαλί οτιδήποτε σε υγρή μορφή (κρασί, καφές κ.α.), απλά με ένα καθαρό πανί ταμπονάροντας πάνω στο λεκέ, απομακρύνετε τη μεγάλη ποσότητα και αμέσως μετά απευθυνθείτε σε κάποιο εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο.

10. Τα χαλιά στο σπίτι πρέπει να αποθηκεύονται σε σκιερό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου. Να θυμάστε τα χαλιά πρέπει να καθαρίζονται πριν τη φύλαξή τους για να είναι έτοιμα για το επόμενο στρώσιμο, όταν έρθει ο καιρός.

11. Οταν γίνεται η παραλαβή των χαλιών από οποιοδήποτε ταπητοκαθαριστήριο να αφαιρείτε τη νάιλον σακούλα διότι δεν ενδείκνυται για μακροχρόνιες αποθηκεύσεις (φύλαξη).

12. Για καλύτερη μακροχρόνια αποθήκευση τα χαλιά πρέπει να μπαίνουν σε πάνινες θήκες ή να τυλίγονται μέσα σε σεντόνια με τα απαραίτητα σκοροκτώνα.

Ποια είναι τα Ταπητοκαθαριστήρια ΑΛΦΑ ΕΞΠΡΕΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Τα ταπητοκαθαριστήρια ΑΛΦΑ ΕΞΠΡΕΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και περιχώρων. Παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τον καθαρισμό, τη φύλαξη και τη φροντίδα όλων των τύπων χαλιών (μεταξωτά, μάλλινα, ακρυλικά μαλλομέταξα, συνθετικά, μηχανής) και μοκετών.

φροντίδα χαλιών

Βασικό μέλημά τους είναι η ικανοποίηση των πελατών τους με αποτέλεσμα την ανάπτυξη μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης. Το εξειδικευμένο προσωπικό και οι ασυναγώνιστες τιμές τους είναι ακόμα κάποια βασικά στοιχεία που δικαιολογούν την εμπιστοσύνη και την πίστη χιλιάδων νοικοκυριών και οργανισμών της Θεσσαλονίκης.

Τα ταπητοκαθαριστήρια ΑΛΦΑ ΕΞΠΡΕΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», αναλαμβάνουν την παραλαβή – παράδοση των χαλιών σας χωρίς προκαταβολή και χωρίς καμία επιβάρυνση και είναι ανοιχτά όλο το χρόνο.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ

ταπητοκαθαριστήρια ΑΛΦΑ ΕΞΠΡΕΣ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” χαλιά

Extra info:
www.alfaexpressmakedonia.gr
Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη 21,
Ευκαρπία Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 681 800
Email: [email protected]
Facebook