Εχετε κατσαρίδες στην κουζίνα σας; Τι μπορεί να φταίει

Πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν συχνά στο σπίτι τους και συγκεκριμένα στην κουζίνα, κατσαρίδες, να κυκλοφορούν στο χώρο. Τι είναι όμως αυτό που φταίει;

Αυτό που είναι ακόμα πιο περίεργο είναι πως ακόμα κι αν καθαρίσετε σχολαστικά μπορεί ακόμα να τις βρίσκετε σε ορισμένα σημεία της.

Οι κατσαρίδες είναι ανθεκτικά έντομα που μπορούν να επιβιώσουν σε διάφορα περιβάλλοντα και έλκονται από την τροφή και την υγρασία.

Ακολουθούν μερικοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχετε βρει μια κατσαρίδα στην κουζίνα σας:

Τρόφιμα έξω από τα ντουλάπια: Οι κατσαρίδες τρέφονται με τα πάντα. Εάν υπάρχουν εύκολα προσβάσιμες πηγές τροφής στην κουζίνα σας, όπως φαγητό που δεν έχετε καλύψει, ψίχουλα ή πιτσιλιές από το μαγείρεμα, τότε δεν είναι απίθανο να έχετε επισκέψεις.

Κακή υγιεινή: Οι κατσαρίδες ευδοκιμούν σε ακάθαρτα περιβάλλοντα. Εάν η κουζίνα σας δεν καθαρίζεται και δεν συντηρείται τακτικά, παρέχει ευνοϊκές συνθήκες για να αναπαραχθούν και να επιβιώσουν μέσα σε αυτή.

Υγρασία: Οι κατσαρίδες χρειάζονται νερό για να επιβιώσουν. Οι σωλήνες και οι βρύσες που στάζουν ή η υπερβολική υγρασία στην κουζίνα σας συνήθως τις προσελκύουν. Επίσης πιθανοί λόγοι που εμφανίζονται είναι το μπολ νερού του κατοικίδιού σας ή ένα ψυγείο που στάζει.

Ρωγμές και τρύπες: Οι κατσαρίδες μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι σας από μικρές ρωγμές και τρύπες ή σπασίματα. Έχουν την ιδιότητα να συμπιέζονται μέσα στα μικροσκοπικά ανοίγματα, επομένως είναι σημαντικό να σφραγίσετε τυχόν κενά σε τοίχους, δάπεδα ή παράθυρα για να αποτρέψετε την είσοδό τους.

Μπορεί να ευθύνονται οι γείτονές σας: Εάν οι γείτονές σας ή τα κοντινά κτίρια έχουν προβλήματα με κατσαρίδες, τότε είναι πολύ να πιθανό να μεταναστεύσουν στο σπίτι σας αναζητώντας τροφή και καταφύγιο.

Διαχείριση απορριμμάτων: Η ακατάλληλη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως το να αφήνουμε ακάλυπτους κάδους ή να μην πετάμε τακτικά τα σκουπίδια, μπορεί να προσελκύσουν τις κατσαρίδες.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από αυτές:

Καθαρίστε καθημερινά την κουζίνα: Διατηρήστε την υγιεινή της κουζίνας σας καθαρίζοντας την καθημερινά. Σκουπίστε καλά τον πάγκο και το πάτωμα αν λερωθούν και περάστε τις επιφάνειες και με βρεγμένο πανί για να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν λεκέδες από πιτσιλιές.

Σφραγίστε τα τρόφιμά σας: Αποθηκεύστε τα τρόφιμα σε αεροστεγή δοχεία, καθαρίστε τα υπολείμματα τροφών και αποφύγετε να αφήνετε έξω για όλη τη νύχτα την τροφή του κατοικίδιού σας.

Ελέγξτε την υγρασία: Διορθώστε τυχόν διαρροές ή πηγές υπερβολικής υγρασίας στην κουζίνα σας. Διατηρήστε τους νεροχύτες και τους πάγκους στεγνούς και καθαρίστε το μπολ νερού του κατοικίδιού σας για το βράδυ.

Σφραγίστε τα κενά και τις ρωγμές στους τοίχους: Σφραγίστε ρωγμές και σχισμές γύρω από πόρτες, παράθυρα και σωλήνες για να αποτρέψετε την είσοδο κατσαρίδων στο σπίτι σας.

Εάν συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε επίμονα προβλήματα με τις κατσαρίδες στην κουζίνα σας, καλό είναι να συμβουλευτείτε και να ζητήσετε βοήθεια από τους επαγγελματίες σε μια εταιρεία απεντομώσεων.

Πηγή: spirossoulis.com

Πηγή φωτογραφίας: pixabay