Ερχεται στην Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Το πλάνο για ΔΕΘ και έργα

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Τι είπε από την Θεσσαλονίκη ο Παύλος Μαρινάκης

Την Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό έκανε γνωστό σήμερα ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον όποιον στηρίζει η Νέα Δημοκρατία στις δημοτικές εκλογές.

Δείτε επίσης: Μαρινάκης: «Ο κ. Κασσελάκης να μην κάνει μόνο βόλτες στη Βουλή, να μάθει τις αρχές της δημοκρατίας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το παρών στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο της εμπορικής λειτουργίας και συντήρησης του Μετρό Θεσσαλονίκης. Είναι πιθανό να κάνει και βόλτα με συρμό του μετρό..

Επίσης, θα μιλήσει το βράδυ της ίδιας ημέρας στην παρουσίαση της ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων του ΦΙΞ.

Διαβάστε επίσης  Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν με συγκρατημένη αισιοδοξία και στο βάθος το Κυπριακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε σε ερωτήσεις για την Θεσσαλονίκη. Αναφορικά με τη μέλλον της ΔΕΘ και αν υπάρχει αλλαγή στο πλάνο ανάπλασης της ΔΕΘ, ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε το σχέδιο ισχύει ως έχει.

Αναφορικά με το flyover και αν θα υπάρχουν παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό στην πόλη, δήλωσε: «Είναι ένα σημαντικό έργο και γίνονται κινήσεις για την όσο το δυνατό λιγότερη επιβάρυνση των πολιτών. Είναι όμως αναγκαίο να τρέξουν τα έργα του μέτρο και του flyover».

Τέλος, για το τι μέλλει γενέσθαι με τον ΟΑΣΘ υποστήριξε: «Ο ΟΑΣΘ είναι σημαντικός παράγοντας. Έχει επιταχυνθεί η διαδικασία για την ειδική εκκαθάριση και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης τρέχει η μελέτη για τη διαδοχή κατάσταση που επίσης θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους».