Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης: Προβολή της πόλης στην Κίνα (ΦΩΤΟ)

Ροτόντα, Θεσσαλονίκη, κρούσματα, κορονοϊός

Με τις Ελληνίδες influencers Μαριάννα και Σοφία Ερωτόκριτου

Οι δημοφιλείς Ελληνίδες influencers, η Μαριάννα και η Σοφία Ερωτόκριτου πρόβαλλαν τη Θεσσαλονίκη, σε 100άδες χιλιάδες κινεζικά νοικοκυριά μετά από πρόταση και πρόσκληση που έκανε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Αυτό έγινε μέσα από την παραγωγή 2 βίντεο παρουσίασης της πόλης, τα οποία δημιούργησε ο ΟΤΘ και επιμελήθηκαν οι “Greek Twins” ειδικά για την κινεζική αγορά.

Ο ΟΤΘ ανταποκρίθηκε στην παρότρυνση του γραφείου ΕΟΤ στην Κίνα να προσελκύσει η Θεσσαλονίκη το ενδιαφέρον της τεράστιας κινηματογραφικής βιομηχανίας της Κίνας.

Το ένα βίντεο είναι μία ολοκληρωμένη προβολή της Θεσσαλονίκης και το δεύτερο παρουσιάζει τον προορισμό, ως hub κινηματογραφικών παραγωγών του Hollywood.

Θεσσαλονίκη

Ήδη, από τις πρώτες ημέρες που δημοσιεύτηκαν τα βίντεο έχουν συνολικά πάνω 400.000 προβολές.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης live συνδέσεις στην πλατφόρμα WeChat όπου έως και 40.000 θεατές (σε ένα σύνολο 740.000 θεατών αθροιστικά σε όλες τις μεταδόσεις) παρακολουθούσαν σε ζωντανό χρόνο την περιήγηση των @greek_twins στην πόλη.

Οι δράσεις αυτές έγιναν με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας και έχουν ως στόχο να διατηρήσουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης ζωντανή σε μία τεράστια αγορά με πολλά εκατομμύρια υποψηφίων τουριστών, «διψασμένων» για ταξίδι στην Ευρώπη μετά από 2 και πλέον χρόνια απομόνωσης.

Η Μαριάννα και η Σοφία γνωστές και ως Greek Twins έχουν την κινεζική κουλτούρα στο αίμα τους. Από τα 18 τους βρέθηκαν στη νότια Κίνα για να σπουδάσουν, όπου έμαθαν γλώσσα και τον δεύτερο χρόνο βρέθηκαν να φοιτούν στο οικονομικό πανεπιστήμιο. Έζησαν εκεί επτά χρόνια και πλέον έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς και αγαπητές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας, ως influencers με εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους σε WeChat, Weibo και Bilibili. Έχουν συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις, και τηλεοπτικά σόου, και όλα το κάνουν ανιδιοτελώς καθώς ξεκίνησαν με αγάπη και ως χόμπι.

Διαβάστε επίσης  Διεθνής έρευνα: Ποιο ελληνικό νησί έχει την καθαρότερη παραλία στον κόσμο

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου μετά τη συνάντηση που είχε με τις Greek Twins δήλωσε:

«Με την Μαριάννα και την Σοφία έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία. Εκτός από τον εξαιρετικό χαρακτήρα τους, αγαπούν τη Θεσσαλονίκη κι αυτό φαίνεται από την εκπληκτική ανταπόκριση που έχει κάθε προβολή της Θεσσαλονίκης στο κινεζικό κοινό».

Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στην Κίνα μέσα από τα κανάλια των Greek Twins και του γραφείου ΕΟΤ Κίνας στις πλατφόρμες:

Weibo: Filming Mecca – Thessaloniki
Bilibili:One day in Thessaloniki | Filming Mecca – Thessaloniki
Douyin: One day in Thessaloniki
Weixin: Filming Mecca – Thessaloniki