Θεσσαλονίκη: Μαθητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ)

μαθητές δυστύχημα Τέμπη

Δράσεις στα σχολεία τους

Μαθητές σε σχολεία στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Στο 5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους, γράφοντας ο καθένας από μια λέξη ή φράση πάνω σε χαρτιά. Στο 19ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης σχημάτισαν με τις τσάντες τους τη φράση «12 λεπτά», όσο δηλαδή ήταν η διάρκεια που τα δύο τρένα βρίσκονταν πάνω στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή.

Οργή στην Λάρισα: Μεγάλη κινητοποίηση για την τραγωδία στα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Στο 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, οι μαθητές σχημάτισαν με τις τσάντες τους, στο προαύλιο, τη λέξη οργή, ενώ στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Αθανασίου, οι μαθητές κρέμασαν πανό με τη φράση «πάρε με παιδί μου όταν φτάσεις», ενώ στο 4ο ΓΕΛ Ευόσμου, οι μαθητές έγραψαν στα πανό τους: «το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε η φωνή».

Σε κατάληψη προχώρησαν και στο 1ο ΓΕΛ Πυλαίας, με σύνθημα «ποτέ ξανά», ενώ στο Πειραματικό ΓΕΛ Νεάπολης, οι μαθητές σχημάτισαν με τις τσάντες τους τη λέξη «Έφτασες;».

Στο 4ο ΓΕΛ Κατερίνης, οι μαθητές μεταξύ των πανό που έφτιαξαν έγραψαν σε ένα απ’ αυτά: «ήταν άνθρωποι, όχι εισιτήρια». Στο Γυμνάσιο Νικήτης, οι μαθητές σχημάτισαν με τις τσάντες τους το σύνθημα «πάρε όταν φτάσεις» και στο 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης μαθητές έγραψαν στον πίνακα πως «αυτό που έγινε δε θα ξεχαστεί, η οργή μας γίνεται ποτάμι».

Διαβάστε επίσης  Πανελλήνιες εξετάσεις 2023: Τι μπορούν να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι

Τέλος, στο 2ο ΓΕΛ Κορδελιού, οι μαθητές σχημάτισαν με τις τσάντες τους τη φράση: «πάρε όταν φτάσεις».

μαθητές δυστύχημα Τέμπη

μαθητές δυστύχημα Τέμπη

μαθητές δυστύχημα Τέμπη

μαθητές δυστύχημα Τέμπη

μαθητές δυστύχημα Τέμπη