Θεσσαλονίκη: “Μύρισε” Χριστούγεννα στην πόλη – Φωταγωγήθηκε το δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη δέντρο Αριστοτέλους

Πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα (7/12) στη λαμπερή εκδήλωση

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται από σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, η Θεσσαλονίκη καθώς αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το άναμμα του δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους, το οποίο σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη της γιορτινής περιόδου.

Με χαμόγελα και αισιοδοξία γέμισε η πλατεία Αριστοτέλους από μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι και φέτος έδωσαν το παρών τους στην πιο λαμπερή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της πόλης.

Με το πάτημα ενός κουμπιού από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αριστοτέλους, με δεκάδες πυροτεχνήματα παράλληλα να έχουν «στολίσει» τον ουρανό της πόλης και τον ίδιο να εύχεται χρόνια πολλά στους πολίτες.

Θεσσαλονίκη δέντρο Αριστοτέλους

«Φωτίζουμε την πόλη και στέλνουμε μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας, ελπίδας κι αλληλεγγύης. Γεμίστε τις καρδιές σας με αυτές τις αξίες και μεταδώστε τες στους ανθρώπους που είναι δίπλα σας», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Θεσσαλονίκη δέντρο Αριστοτέλους

Παρουσιαστής της εκδήλωσης είναι ο σχεδιαστής μόδας και κριτής του GNTM, Τάσος Σοφρωνίου.

Θεσσαλονίκη δέντρο Αριστοτέλους

Αμέσως μετά, στη σκηνή της πλατείας ανέβηκε ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Πέτρος Ιακωβίδης, ο οποίος με τα τραγούδια του ανέβασε στα ύψη τη διάθεση του κοινού.

Θεσσαλονίκη δέντρο Αριστοτέλους

Θεσσαλονίκη δέντρο Αριστοτέλους

Στην εκδήλωση βρέθηκε και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης που έπαιξε τραγούδια για να ψυχαγωγήσει το κοινό.

Θεσσαλονίκη δέντρο Αριστοτέλους

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, λόγω της ενεργειακής κρίσης, φρόντισε ώστε φέτος η ενεργειακή κατανάλωση για τον εορταστικό φωτισμό της πόλης να είναι χαμηλότερη κατά 58% σε σχέση με πέρυσι.

Θεσσαλονίκη δέντρο Αριστοτέλους

Ο άξονας της Αριστοτέλους φωτίστηκε με 350.000 γιορτινά λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, με ένα κινούμενο light show, ενώ τον γιορτινό διάκοσμο συμπληρώνουν τα περίπου 250 έλατα που έχουν τοποθετηθεί από την παραλία μέχρι την πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Θεσσαλονίκη δέντρο Αριστοτέλους

Ζέρβας άναμμα δέντρου Πλατεία Αριστοτέλους
Πηγή φωτό: EUROKINISSI

Η σκηνή που φιλοξενεί τη συναυλία για το άναμμα του δέντρου θα μείνει στην πλατεία Αριστοτέλους για τριάντα ημέρες, ως κομμάτι του εορταστικού σκηνικού, φιλοξενώντας δράσεις και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

Θεσσαλονίκη δέντρο Αριστοτέλους

Στις στέγες των δύο κεντρικών οικίσκων που στήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους τοποθετήθηκαν ηλιακά πάνελ, που θα συμβάλλουν στην ενεργειακή τροφοδότηση της πλατείας και θα μειώνουν ακόμη περισσότερο την ενεργειακή κατανάλωση.

Θεσσαλονίκη δέντρο Αριστοτέλους

Παράλληλα άναψε όλος ο εορταστικός διάκοσμος που έχει τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους και στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη δέντρο Αριστοτέλους

Χριστουγεννιάτικη αγορά

Παράλληλα, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, πλησίον του αγάλματος του Βενιζέλου θα λειτουργήσει χριστουγεννιάτικη αγορά, με 39 ξύλινα σπιτάκια που έχουν στηθεί, ενώ πόλο έλξης για τα παιδιά αναμένεται να αποτελέσουν τα σπιτάκια του Αϊ Βασίλη, των ξωτικών και των παιδικών δράσεων. Η αγορά θα έχει το δικό της κεντρικό δέντρο, ύψους 12 μέτρων.

Γιορτινό σκηνικό σε κάθε γειτονιά

Κάθε χρόνο ο γιορτινός διάκοσμος εμπλουτίζεται και διευρύνεται, με στόχο το γιορτινό πνεύμα να φτάνει σε κάθε γειτονιά.

Φέτος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στολίζει 40 κεντρικούς και εμπορικούς οδικές άξονες και στις έξι Δημοτικές Κοινότητες. Κάθε κοινότητα θα έχει το δικό της κεντρικό δέντρο και άλλα περίπου δέκα μεγάλα δέντρα σε διάφορα κεντρικά σημεία της, μια μεγάλη φάτνη, το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο καράβι και άλλα διακοσμητικά.

Φέτος, εξάλλου, μετά από αρκετά χρόνια στολίζονται στο σύνολο της η Εγνατία και η Βενιζέλου. Ειδικά για τη Βενιζέλου ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατάφερε να επαναφέρει τον διάκοσμο του δρόμου από τη δεκαετία του ’70.

Θεσσαλονίκη δέντρο Αριστοτέλους