Θεσσαλονίκη: Τα ΚΤΕΛ διακόπτουν τα αστικά δρομολόγια στον Λαγκαδά

ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρίας

Την ανακοίνωση πως διακόπτει τα δρομολόγια στην περιοχή του Λαγκαδά εξέδωσε σήμερα η εταιρία “ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης”.

Oπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η “ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης”, πρόκειται για τις τοπικές γραμμές της περιοχής, τα δρομολόγια των οποίων εκτελούνται με λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Η διακοπή των δρομολογίων θα γίνει από την προσεχή Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου αφού όπως υποστηρίζει η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης “ο ΟΑΣΘ αρνείται συστηματικά να καταβάλει το συμβατικό τίμημα, με αποτέλεσμα οι γραμμές αυτές, να στερούνται κάθε πόρου, με αποτέλεσμα να είναι αντικειμενικά ανέφικτο να συνεχίσουμε την εκτέλεσή της”.

Η ανακοίνωση της “ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης”

«Η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. προβαίνει σε διακοπή του συγκοινωνιακού έργου που παρέχει στις «τοπικές – τροφοδοτικές» γραμμές, προς το σταθμό μετεπιβίβασης Λαγκαδά, για τη συνδυασμένη εξυπηρέτηση από και προς τη Θεσσαλονίκη, δια των αστικών λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ, δηλαδή:

1η γραμμή: Λαγκαδάς – Βερτίσκος.

2η γραμμή: Λαγκαδάς – Σοχός, και Λαγκαδάς – Σοχός – Αρέθουσα και Λαγκαδάς – Σοχός – Ασκός – Αρέθουσα.

3η γραμμή: Λαγκαδάς – Προφήτης – Ασκός – Σοχός, ενώ επιπλέον θα εκτελούνται δρομολόγια δια των εναλλακτικών διαδρομών Λαγκαδάς – Προφήτης – Ασκός – Σοχός – Αρέθουσα και Λαγκαδάς – Προφήτης – Ασκός – Αρέθουσα.

4η γραμμή: Λαγκαδάς – Κολχικό – Δρακόντιο – Ανάληψη – Ευαγγελισμός – Σχολάρι – Προφήτης – Σχολάρι – Νυμφόπετρα – Ρεντίνα – Σταυρός – Ασπροβάλτα.

Οι γραμμές αυτές εκτελούνται βάση προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΑΣΘ, που υπεγράφη στις 16-12-2010 και προβλέπει ότι τα έσοδα θα λαμβάνει ο ΟΑΣΘ και αντιστοίχως θα καταβάλει στο ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, μηνιαία αποζημίωση την 20η ημέρα κάθε μήνα.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Μητέρα και γιαγιά άφησαν 5χρονο μόνο του στο σπίτι και συνελήφθησαν

Ο ΟΑΣΘ αρνείται συστηματικά να καταβάλει το συμβατικό τίμημα, με αποτέλεσμα οι γραμμές αυτές, να στερούνται κάθε πόρου, με αποτέλεσμα να είναι αντικειμενικά ανέφικτο να συνεχίσουμε την εκτέλεσή της.

Εξ αιτίας της προδήλως παράνομης αυτής στάσης του ΟΑΣΘ, ως εταιρεία δεν διαθέτουμε πλέον οικονομικούς πόρους για να παραγγείλουμε ή να προμηθευτούμε καύσιμα, να καταβάλλουμε μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ. για την εκτέλεση της συμφωνηθείσας μεταξύ μας σύμβασης εκτέλεσης συγκοινωνίας. Κινδυνεύουμε, κατά συνέπεια, ως εταιρεία και ως φυσικά πρόσωπα, μάλιστα, να διωχθούμε ποινικά για παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τους λόγους αυτούς, αναγκαστικά, και παρά τη θέλησή μας, τα λεωφορεία μας θα ακινητοποιηθούν, από τη Δευτέρα 6/11/2023.

Ταυτόχρονα, με την αναγκαστική ακινητοποίηση των λεωφορείων μας, δηλώσαμε στον αντισυμβαλλόμενο ΟΑΣΘ, ότι ασκούμε και το δικαίωμα επίσχεσης του άρθρου 325 του Α.Κ. μέχρι την πλήρη, ολοσχερή και απόλυτη εξόφληση όλων των οφειλόμενων που αφορούν στη μέχρι σήμερα πλήρη και περιεκτική εκτέλεση από εμάς όλων των όρων της συμφωνηθείσας σύμβασης εκτέλεσης της περιγραφείσας συγκοινωνίας.

Για την αναπόφευκτη αυτή εξέλιξη, ενημερώσαμε έγκαιρα, με εξώδικη δήλωση, όλες τις αρμόδιες αρχές, αλλά δυστυχώς ο ΟΑΣΘ συνεχίζει να αδιαφορεί επί μακρόν, για τις συμβατικές του υποχρεώσεις προς το ΚΤΕΛ».