Θεσσαλονίκη: Τίμησαν την διεθνή ημέρα φλαμένκο (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη φλαμένκο

Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

Κάθε χρόνο στις 16 Νοεμβρίου τιμάται σε όλο τον πλανήτη η διεθνής ημέρα φλαμένκο.

Σήμερα (18/11), δύο μέρες αργότερα, δάσκαλοι και μαθητές του φλαμένκο γιόρτασαν την διεθνή ημέρα του ισπανικού χορού, χορεύοντας στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη.

Δείτε επίσης: Τεράστια τα κύματα του Θερμαϊκού λόγω αέρα – Νερά στα μαγαζιά του Ναυτικού Ομίλου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Χοροδιδάσκαλοι και μαθητευόμενοι από σχολές χορού της πόλης, στις οποίες διδάσκεται η τέχνη του φλαμένκο, φορώντας παραδοσιακές ενδυμασίες, παρουσίασαν χορογραφίες και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με όσους ενδιαφέρονται για το αναπόσπαστο κομμάτι του ισπανικού πολιτισμού.

«Ασχολούμαστε επαγγελματικά με το φλαμένκο και ήρθαμε εδώ για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα με τους μαθητές μας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Φλώρα Τσουκαλά, ιδιοκτήτρια στούντιο φλαμένκο.

Το φλαμένκο ενσωματώνει μια σύνθετη μουσική και πολιτισμική παράδοση. Προήλθε από την Περιφέρεια της Ανδαλουσίας, όπου αναπτύχθηκε σαν ξεχωριστή υποκουλτούρα με κέντρα τη Σεβίλλη, το Κάδιξ και τη Μάλαγα και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε χαρακτηριστικό στοιχείο της Ισπανίας.

Το 2010 η UNESCO συμπεριέλαβε το φλαμένκο στη λίστα της άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Από τότε η 16η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Φλαμένκο και γιορτάζεται, όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και σε όποια γωνιά του κόσμου υπάρχουν λάτρεις της τέχνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ