Λευκός Οικός: Η ανακοίνωση για τα θέματα που συζήτησαν Ερντογάν και Μπάιντεν στο Μπαλί

Ερντογάν Μπάιντεν

Η Αμερική συνεχίζει να υποστηρίζει την Τουρκία για τα F-16

Συνάντηση στο Μπαλί, στο πλαίσιο της Συνόδου των G20, είχαν σήμερα (15/11) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός ομόλογος του, Τζο Μπάιντεν.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα θέματα που συζητήσαν ο Ερντογάν και ο Μπάιντεν στην συνάντηση τους.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στον Πρόεδρο Ερντογάν και στον λαό της Τουρκίας για τις πράξεις βίας στην Κωνσταντινούπολη και κατέστησε σαφές ότι στεκόμαστε στο πλευρό του Συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ», ενώ δήλωσε πως η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Τουρκία στο αίτημά της για τα αεροσκάφη F-16.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε την εκτίμησή του στον Πρόεδρο Ερντογάν για τις προσπάθειές του να ανανεώσει την πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, η οποία και οι δύο συμφώνησαν ότι ήταν κρίσιμη για τη βελτίωση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας και ότι η πρωτοβουλία πρέπει να συνεχιστεί».

«Οι δυο τους συζήτησαν επίσης τον συνεχή στενό συντονισμό για θέματα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ και άλλα θέματα περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος», καταλήγει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Διαβάστε επίσης  Εκλογές στην Τουρκία: Αλλάζει τα πρόσωπα της κυβέρνησης ο Ερντογάν - Εκτός Τσαβούσογλου και Ακάρ