Γευστικά και πικάντικα ντοματίνια στο φούρνο

ψητά ντοματίνια φούρνο

Το ορεκτικό που θα σας ανοίξει την όρεξη και θα δώσει άλλη διάσταση στα πιάτα σας

Μπορείτε να κάνετε τις δικές σας… λιαστές ντομάτες με τρία απλά βήματα και να τις απολαμβάνετε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το μυστικό για γευστικά και πικάντικα ντοματίνια στο φούρνο είναι να τα προμηθευτείτε από κάποιον που γνωρίζετε και ξέρετε πως δεν χρησιμοποιεί φυτοφάρμακα, ακόμη και να τα καλλιεργήσετε και εσείς οι ίδιοι, καθώς και τα βότανα και τα μυρωδικά που θα βάλετε.

ψητά ντοματίνια φούρνο

Θα μπορούσατε φυσικά, αν θέλετε λιαστά ντοματίνια, να τα βάλετε στον ήλιο, όπως άλλωστε μαρτυράει και το όνομά τους, ωστόσο, για πιο γρήγορη διαδικασία, ο φούρνος κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Ψήστε τα, βάλτε τα σε ένα βαζάκι με ελαιόλαδο και σκορδάκι και απολαύστε τα καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, είτε ως βασικό υλικό σε μεζεδάκι και ορεκτικό, είτε ως συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα.

Πεντανόστιμα ψητά ντοματίνια

Η διαδικασία για να κάνετε τα ψητά σας ντοματίνια, τύπου λιαστά, είναι απλή, γρήγορη και οικονομική.

ΥΛΙΚΑ
Ντοματίνια μακρόστενα (βελανίδια)
1-2 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένη)
Ρίγανη, θυμάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ζάχαρη
Πιπέρι
Τσίλι λιαστό (Προαιρετικά)
Βάζο (αποστειρωμένο)

* Δεν αναγράφουμε αναλογίες καθώς αυτές εξαρτώνται από την ποσότητα που θέλετε να κάνετε.
* Αν θέλετε να έχουν μία πιο πικαντική γεύση επιλέξτε λιαστό τσίλι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε καλά τα ντοματίνια μας και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Ταυτόχρονα προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς C.

Διαβάστε επίσης
Tips για να κρατάτε καθαρή την κουζίνα σας

2. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε σειρά σειρά σε μία λαμαρίνα, ιδανικά πάνω σε λαδόκολλα, και με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

3. Αφού έχουμε πολτοποιήσει το σκόρδο (μπορείτε να το κόψετε και μικρά κομματάκια) το ανακατεύουμε με ελαιόλαδο και με ένα πινέλο το αλείφουμε πάνω στα ντοματίνια.

4. Πασπαλίζουμε τα ντοματίνια μας με αλάτι, ρίγανη και θυμάρι, καθώς και λίγη ζάχαρη.

5. Ψήνουμε περίπου για 40- 55 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) στους 150ο C. Είναι έτοιμα όταν πια έχουν ζαρώσει.

6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε βαζάκι, μαζί με ελαιόλαδο, αν θέλουμε και σκορδάκι, όπου μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος, ιδανικά στο ψυγείο.

EXTRA INFOS: Μπορούμε να βάλουμε στο βαζάκι μας και άλλα μυρωδικά, όπως βασιλικό, δάφνη και πιπέρι.

Λαχταριστοί μεζέδες, ξεχωριστές γεύσεις

Χρησιμοποιήστε τα ψητά ντοματίνια σας σκέτα, σε μπρουσκέτες με τυρί και βασιλικό, σε σαλάτες, σε μακαρονάδες, σε ομελέτες σε ψάρι, κοτόπουλο και ψητά κρέατα καθώς και σε διάφορα εμπνευσμένα μεζεδάκια.
Θα λατρέψετε τη μοναδική γεύση τους και θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

ψητά ντοματίνια φούρνο

Δείτε επίσης: Ο απλός τρόπος για να ξεφλουδίσετε εύκολα και γρήγορα ψητές πιπεριές (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *