Τώρα που τα βραδάκια έχουν γίνει πιο τσουχτερά και τα κάστανα είναι σε αφθονία, μία καστανόσουπα είναι ότι πρέπει για λαχταριστά μεσημέρια και όμορφες βραδιές.
Η καστανόσουπά μας είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά, καθώς εκτός από κάστανα περιέχει και διάφορα λαχανικά ενώ είναι ιδανική για μία ισορροπημένη διατροφή.
Πεντανόστιμη, γλυκιά και μία άκρως φθινοπωρινή συνταγή που θα αλλάξει τη διάθεσή μας και θα… ξυπνήσει όλες μας τις αισθήσεις! Πάμε όμως να δούμε τα μυστικά της…
Συνταγή για καστανόσουπα με λαχανικά
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κάστανα
2 πατάτες μέτριες
2 καρότα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ. σ. σελινόριζα
1 κ.σ. βούτυρο
50 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κύβο λαχανικών
1 κ.γλ. πάπρικα
Λίγο λάδι
Αλάτι, Πιπέρι
Τζίντζερ (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Στην κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, καρότο, πατάτες και σελινόριζα, και ρίχνουμε σιγά σιγά ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ένα κύβο λαχανικών. Προαιρετικά αν θέλουμε βάζουμε και τζίντζερ, αντί για πιπέρι.
2. Προετοιμασία για τα κάστανα: Αν τα έχουμε συλλέξει από το βουνό, καλό είναι προηγουμένως να τα βράσουμε τόσο ώστε να γίνει πιο εύκολο το καθάρισμα τους.
Tip: Μην ξεχάσετε να τα χαράξετε με το μαχαίρι.
Δείτε επίσης: Φτιάχνουμε τονωτική σούπα με λαχανικά και κουρκουμά
3. Ακολούθως, τα τεμαχίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με ένα κουτάλι της σούπας βούτυρο. Τα τσιγαρίζουμε και στη συνέχεια, προσθέτουμε περίπου 50γρ. κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
4. Προσθέτουμε τα κάστανα με την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, σε μέτρια φωτιά, για να πάρουν και μαζί μια βράση για 15 λεπτά. Παράλληλα, προσθέτουμε και ζεστό νερό, τόσο ώστε να σκεπάζει τα υλικά μας.
5. Οταν πια έχουν βράσει, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε με το μπλέντερ, ώστε η σούπα μας να γίνει βελουτέ.
6. Την σερβίρουμε ζεστή και μπορούμε να τη γαρνίρουμε με γλυκιά πάπρικα, τρίμμα από κάστανα ή κρεμμυδάκι φρέσκο.
Tip: Τη γλυκιά πάπρικα την προσθέτουμε αν θέλουμε μαζί με το αλατοπίπερο.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!