Πεντανόστιμες σουπιές κρασάτες και κοκκινιστές (ΦΩΤΟ)

συνταγή κρασάτες και κοκκινιστές σουπιές

Μία παραδοσιακή συνταγή, ιδανική και για νηστεία

Αν θέλετε να γευτείτε σουπιές, που να λιώνουν στο στόμα και να μοσχομυρίζουν θάλασσα, σας έχουμε την καλύτερη συνταγή.

Μπορείτε να απολαύσετε πεντανόστιμες σουπιές, κρασάτες και κοκκινιστές, χωρίς να κοπιάσετε ιδιαίτερα και χωρίς πολλά υλικά.

Μία συνταγή που είναι ιδανική και για περιόδους νηστείας.

συνταγή κρασάτες και κοκκινιστές σουπιές με ρύζι

Η συνταγή για κρασάτες σουπιές

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σουπιές
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κύβος λαχανικών
2 κ.σ. τοματοπελτέ
Κόκκινο κρασί
Πιπέρι και σκόρδο σε κόκκους
Δενδρολίβανος
Μαϊντανός
2-3 φύλλα δάφνης
Διάφορα μπαχάρια επιλογής
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Extra Info: Τα πιάτα συνοδεύονται με ρύζι ή ανακατεμένα με κοφτό μακαρόνι και λίγο ζωμό.

Δείτε επίσης: Πεντανόστιμη νηστίσιμη πατατοσαλάτα (ΒΙΝΤΕΟ)

σουπιές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε τις σουπιές μας, αφαιρούμε το κόκκαλο, ξεχωρίζουμε τα πλοκάμια από τους κορμούς και τις πλένουμε καλά. Αφού αχνιστούν πρώτα σε κατσαρόλα με λίγο νερό, τις καθαρίζουμε την πέτσα καλύτερα και τις κόβουμε σε κομμάτια.

συνταγή κρασάτες και κοκκινιστές σουπιές

2. Λιώνουμε ένα κρεμμύδι στο ρεντέ και το σοτάρουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε, τις 2 κουταλιές τοματοπελτέ (τρίβουμε να βγάλει τα αρώματά του), όλα τα μπαχαρικά μας, τον κύβο, τη δάφνη, το δενδρολίβανο, το μαϊντανό και φυσικά τις σουπιές με ζεστό νερό, ίσα που να σκεπαστούν.

Διαβάστε επίσης  Συνταγή για παραδοσιακά, αφράτα και νόστιμα Λαζαράκια για το Σάββατο του Λαζάρου

συνταγή κρασάτες και κοκκινιστές σουπιές

3. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να «δέσει» και να μελώσει η σάλτσα.

συνταγή κρασάτες και κοκκινιστές σουπιές

4. Σβήνουμε με το κρασί, κατά προτίμηση ημίγλυκο και αφήνουμε να εξατμιστεί. Οι σουπιές μας είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε. Τις συνοδεύουμε, κατά προτίμηση με ρύζι ή κοφτό μακαρονάκι.

συνταγή κρασάτες και κοκκινιστές σουπιές με κοφτό μακαρονάκι

Καλή σας επιτυχία!