Αν θέλετε να κάνετε τον καλύτερο μεζέ και να απολαύσετε τραγανά και χωρίς περιττό λάδι τα τηγανητά κολοκυθάκια σας τότε έχουμε το «μυστικό» για το καλύτερο κουρκούτι.
Τα τηγανητά κολοκυθάκια νοστιμίζουν τα καλοκαιρινά μας τραπέζια και όχι μόνο, και αποτελούν έναν από τους δημοφιλείς μεζέδες.
Συνοδεύονται τόσο με θαλασσινά, όσο και με κρέατα, με μπύρα και κρασί, ιδανικά όμως, με τσιπουράκι και ουζάκι.
Αν θέλετε να κάνετε τα κολοκυθάκια σας τραγανά και πεντανόστιμα, όπως σας τα σερβίρουν σε ένα καλό μαγαζί, χωρίς περιττά λάδια και με κουρκούτι, τότε η λύση είναι μία: κουρκούτι με μπύρα.
Γίνεται εύκολα, γρήγορα και χωρίς να λερώσετε την κουζίνα σας.
Θα χρειαστείτε
Κολοκυθάκια
Αλεύρι
1 κουτάκι μπύρας
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Τι θα κάνετε
Πλένετε αρχικά καλά τα κολοκυθάκια σας και τα κόβετε σε φέτες ή κατά μήκος, ανάλογα με το μέγεθός τους.
Τα αλατίζετε και τα αφήνετε λίγη ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.
Παράλληλα, παίρνετε δύο μπολ. Στο ένα ρίχνετε 150γρ. περίπου αλεύρι και λίγο παραπάνω από το μισό κουτάκι μπύρας. Ανακατεύετε καλά, μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός, όχι ιδιαίτερα σφιχτός. Το υπόλοιπο αλεύρι το βάζετε στο άλλο μπολ και αν θέλετε ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Βάζετε το λάδι να κάψει καλά στο τηγάνι ή τη φριτέζα. Βουτάτε μία μία τη φέτα κολυκυθιού αρχικά στο χυλό και μετά στο άλλο μπολ με το αλεύρι και τη ρίχνετε στο τηγάνι.
Μόλις ροδίσει και από τις δύο πλευρές είναι έτοιμο.
Αφήνετε τα κολοκυθάκια σας σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και μετά τα σερβίρετε με γιαούρτι και δυόσμο ή δροσερό τζατζίκι.
Καλή σας όρεξη!