Το «μυστικό» για την πιο νόστιμη και εύκολη πρασόπιτα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

συνταγή πρασόπιτα κουζίνα μαγειρική πίτες

Το υλικό που θα απογειώσει τη γεύση της

Αγαπάμε τις πίτες και ειδικά όταν αυτές μπορούμε να τις κάνουμε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι μας, τις απολαμβάνουμε ακόμη περισσότερο.

Αυτή την περίοδο τα πράσα είναι στα «φόρτε» τους οπότε επιλέξαμε να κάνουμε μία λαχταριστή πρασόπιτα, που αποτελεί τέλεια επιλογή είτε για πρωινό, είτε για ορεκτικό αλλά και για κυρίως γεύμα.

συνταγή πρασόπιτα κουζίνα μαγειρική πίτες

Για να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή μας και πιο γρήγορα τη συνταγή μας επιλέξαμε έτοιμα φύλλα κρούστας ενώ όσον αφορά το «μυστικό» υλικό που θα κάνει τη διαφορά στην πρασόπιτά μας και θα την κάνει απόλυτα γευστική είναι τα μανιτάρια πορτομπέλο (Portobello). Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε…

Συνταγή για πρασόπιτα με μανιτάρια

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τη συνταγή και τη διαδικασία για την πρασόπιτα.

κομμένα πράσα συνταγή πρασόπιτα

ΥΛΙΚΑ
700 γραμμάρια πράσα περίπου
300 γραμμάρια μανιτάρια πορτομπέλο
4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γραμμάρια φέτα
3 αυγά
Μια πρέζα αλάτι
Πιπέρι τριμμένο (1/2 κ.γλ.)
Σκόρδο σε σκόνη (1/2 κ.γλ.)
Καπνιστή γλυκιά πάπρικα (1/2 κ.γλ.)
Φύλλα κρούστας
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο

κομμένα μανιτάρια συνταγή πρασόπιτα κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το πράσο και τα κρεμμυδάκια ενώ τα μανιτάρια σχετικά μεγάλα σε κύβους. Τα βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι μαζί με το ηλιέλαιο και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Διαβάστε επίσης  Συνταγή για παραδοσιακά, αφράτα και νόστιμα Λαζαράκια για το Σάββατο του Λαζάρου

2. Τρίβουμε τη φέτα σε μπολ, προσθέτουμε τα δύο αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι ώστε να ομογενοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

κομμένα πράσα συνταγή πρασόπιτα

3. Στη συνέχεια, σε ένα ταψί βάζουμε κάτω λαδόκολλα και την αλείφουμε με λάδι. Βάζουμε 3 φύλλα κρούστας στο κάτω μέρος για βάση ή και περισσότερα αν θέλουμε, και μετά απλώνουμε τη γέμιση με τα πράσα, τα μανιτάρια και το κρεμμυδάκι αφού σ’ αυτά προηγουμένως έχουμε προσθέσει το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και την πάπρικα.

Δείτε επίσης: Λαχταριστή και πεντανόστιμη καστανόσουπα για τα κρύα βράδια (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

4. Πάνω από αυτά προσθέτουμε τη φέτα με τα αυγά και τα απλώνουμε με ένα πιρούνι να πάνε όσο γίνεται ομοιόμορφα παντού.

μανιτάρια πράσα συνταγή πρασόπιτα κουζίνα μαγειρική πίτες

5. Επειτα σκεπάζουμε με άλλα τρία φύλλα κρούστας. Στο τέλος χτυπάμε ένα ακόμα αυγό με λίγο λάδι και με ένα πινέλο περνάμε όλη την πίτα από πάνω.

6. Χαράζουμε καλά σε τετράγωνα με το για να είναι εύκολο στη συνέχεια να τη βγάλουμε κομμάτι κομμάτι από το ταψί. Την βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180ο, για 40 λεπτά περίπου.

συνταγή πρασόπιτα κουζίνα μαγειρική πίτες

Καλή σας επιτυχία!

συνταγή πρασόπιτα κουζίνα μαγειρική πίτες

συνταγή πρασόπιτα κουζίνα μαγειρική πίτες