Ελ. Χατζηγεωργίου: “Υψώνουμε τείχος απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό”

xatzigeorgiou

Στην Κοζάνη βρέθηκε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης

Στην Κοζάνη βρέθηκε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης

«Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας για ελευθερία, πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά», τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου, σε δηλώσεις της από την Κοζάνη, όπου παραβρέθηκε, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. «Και τους τιμούμε», πρόσθεσε, «και στο σήμερα, υψώνοντας ένα τείχος απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό».

Το πρωί, η υφυπουργός παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος και ακολούθως στην επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ηρώων και Μαρτύρων, ενώ στη συνέχεια παραβρέθηκε στη δεξίωση που διοργανώθηκε στο δημαρχείο από τον δήμαρχο Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη.

Στις 12 μετά το μεσημέρι, η υφυπουργός μετέβη στην οδό Παύλου Μελά, στο κέντρο της Κοζάνης, όπου παρακολούθησε μαζί με τις τοπικές αρχές, από την εξέδρα των επισήμων, την παρέλαση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναπήρων και τραυματιών πολέμου, αγωνιστών εθνικής αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Προσκόπων και στρατιωτικών τμημάτων.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι βουλευτές Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Δημητριάδης και Γιάννης Θεοφύλακτος και ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, αυτοδιοικητικοί της πόλης και του νομού, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου. Μετά το τέλος της παρέλασης, μαθητές δημοτικού και γυμνασίου και λυκείου χόρεψαν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης παραδοσιακούς χορούς.

Στις δηλώσεις της στο δημαρχείο, η κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας: «Εμείς ψηφίσαμε τη συμφωνία των Πρεσπών ως κυβέρνηση, πιστεύουμε στη Συμφωνία των Πρεσπών ως κυβέρνηση και θα αποδείξουμε το αμέσως επόμενο διάστημα ότι αυτή η συμφωνία είναι η συμφωνία που βάζει πραγματικά τη Μακεδονία, τόσο τη Δυτική, όσο και την Κεντρική, αλλά και την Ανατολική, στο επίκεντρο της ΝΑ Ευρώπης, ανοίγει τις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης, ανοίγει τις δυνατότητες και στις τρεις περιφέρειες για περισσότερη ανάπτυξη, για περισσότερες δουλειές».

Η υφυπουργός αναφέρθηκε και σε συναντήσεις που θα έχει τόσο με το δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη όσο και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη για ζητήματα της περιοχής, σημειώνοντας πάντως ότι με την ιδιότητα της, ως υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί και πάλι στο μέλλον την περιοχή καθώς, όπως τόνισε, «ο ρόλος του ΥΜΑΘ είναι και αυτός, δηλαδή ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου στις τρεις περιφέρειες της χώρας, την Κεντρική, τη Δυτική και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».