Εκλογές στην Κύπρο: Νίκη για τον Χριστοδουλίδη δείχνουν τα exit polls

δημοσκόπηση ΗΠΑ εκλογ'ες

Τα πρώτα συμπεράσματα για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο βγάζουν τα exit polls, σύμφωνα με τα οποία την πρωτιά κερδίζει ο Νίκος Χριστοδουλίδης.   Σύμφωνα με τα exit polls, o Nίκος Χριστοδουλίδης κινείται σε ποσοστό από 30 ως 35%. Δεύτερος είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 26 ως 30% και τρίτος ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 24,5 […]

Τα πρώτα συμπεράσματα για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο βγάζουν τα exit polls, σύμφωνα με τα οποία την πρωτιά κερδίζει ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

Σύμφωνα με τα exit polls, o Nίκος Χριστοδουλίδης κινείται σε ποσοστό από 30 ως 35%. Δεύτερος είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 26 ως 30% και τρίτος ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 24,5 ως 29%.

εκλογές Κύπρος exit polls

Με βάση τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις εξόδου κάλπης στη Κύπρο, την επόμενη Κυριακή αναμένεται να αναμετρηθούν ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

εκλογές Κύπρος exit polls

Κομβικό ρόλο θα παίξει η στάση του Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος μένει τρίτος και είναι ο Πρόεδρος του μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού κόμματος του ΔΗΣΥ.

Διαβάστε επίσης  Εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία: Μεγάλο προβάδισμα για την υποψήφια πρόεδρο της δεξιάς

Επειδή και ο Νίκος Χριστοδουλίδης προέρχεται από τον ΔΗΣΥ, θεωρείται βέβαιο πως η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του Αβέρωφ Νεοφύτου θα στηρίξει τον Νίκος Χριστοδουλίδη, και όχι τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίο στηρίζεται από το αριστερό ΑΚΕΛ.

Τα τελικά αποτελέσματα της σημερινής εκλογής αναμένονται γύρω στις 8:00 μμ.

Συμμετείχε πολύς κόσμος στη διαδικασία

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συμμετοχή, παρά τις αρχικές ανησυχίες ότι κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Στις 6 οι κάλπες στα περισσότερα εκλογικά κέντρα της Κύπρου έκλεισαν.

O συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις Προεδρικές εκλογές, ανέρχεται στους 561.033, ενώ συνολικά 14 είναι οι υποψήφιοι Πρόεδροι.

Σύμφωνα με Κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η συμμετοχή έως τις 5 το απόγευμα ανήλθε στο 67,6% του συνόλου των εγγεγραμμένων εκλογέων.

Πηγή: protothema.gr