Γρεβενά: Φόβοι για τρεις νεκρούς από την έκρηξη στο εργοστάσιο

Δυστυχώς οι φόβοι όπως φαίνεται θα επιβεβαιωθούν για τους τρεις αγνοούμενους μετά την έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά και συγκεκριμένα στην Ιτέα.

Γρεβενά: Οπως αναφέρει η ΕΡΤ Κοζάνης, η έκρηξη έγινε στη μονάδα παραγωγής των εκρηκτικών, η οποία ισοπεδώθηκε και σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν φόβοι οι τρεις αγνοούμενοι να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στο χώρο βρισκόταν σύμφωνα με πληροφορίες τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες είναι νεκροί. Μεταξύ τους είναι και 47χρονος συνιδιοκτήτης της μονάδας. Οι δύο από τρεις είναι από το χωριό Δήμητρα και την πόλη των Γρεβενών ενώ ο τρίτος από χωριό της Κοζάνης.

H πυροσβεστική υπηρεσία των Γρεβενών έσπευσε άμεσα με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και 12 άνδρες ενώ έχει κληθεί και η EMAK.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ένας από τους εργαζόμενους τόνισε ότι η έκρηξη έγινε σχεδόν μισή ώρα πριν την έναρξη της βάρδιας. Όπως είπε, όταν έφτασε στο εργοστάσιο αυτό έχει ισοπεδωθεί, ενώ βρήκαν το φύλακα του εργοστασίου σοκαρισμένο. Μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο των Γρεβενών.

Διαβάστε επίσης  Εκρηξη σε διαμέρισμα στη δυτική Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου που μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορειο, η κατάσταση υγείας του φύλακα δεν εμπνέει ανησυχία ενώ του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης “η έκρηξη που έγινε σε αισθητή σε Γρεβενά και Κοζάνη ήταν τρομακτική, ενώ αναμένονται κλιμάκια πυροτεχνουργών ώστε να εξεσφαλιστεί η ασφάλεια του χώρου. Προέχει η αναζήτηση για τους τρεις αγνοούμενους”.

Ορισμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου που παρήγαγε εκρηκτικές ύλες, για λόγους ασφαλείας, είναι κάτω από το έδαφος.