Κορονοϊός: Τα 1.489 κρούσματα σε μία εβδομάδα και τα νέα μέτρα

Παπανικολάου κορονοϊό Νοσοκομείο Παπανικολάου κορονοϊό νοσηλευτές κορονοϊού επίθεση με τσεκούρι Θεσσαλονίκη

Προβληματισμός στην κυβέρνηση

Ανησυχία προκαλούν τα τελευταία στοιχεία των κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοιού στην Ελλάδα, καθώς μόλις την τελευταία βδομάδα καταγράφηκαν 1.489 νέα κρούσματα.

Μάλιστα, το διάστημα από 1η Αυγούστου έως 9, καταγράφηκαν 1146 κρούσματα, ενώ στη συνέχεια, από τις 10 έως τις 16 Αυγούστου επιβεβαιώθηκαν 1489. Συνολικά, δηλαδή, το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου είχαμε 2635 κρούσματα.

Πιο αναλυτικά

Στις 10 Αυγούστου είχαμε 126,
11/8 196, κρούσματα
12/8 262, κρούσματα
13/8 204 κρούσματα
14/8 254 κρούσματα
15/8 230 κρούσματα
16/8 217 κρούσματα

Σήμερα (16.08.2020) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 217 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, στην Αττική επιβεβαιώθηκαν 73 κρούσματα και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 37.

Επιπλέον, σήμερα ανακοινώθηκαν άλλοι δύο θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 228, ενώ 24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ανάμεσα τους και μία 17χρονη που βρίσκεται στο ΑΧΕΠΑ, σε κρίσιμη κατάσταση.

Τελευταία θύματα της πανδημίας στην Ελλάδα είναι ένας 71χρονος με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και μια 87χρονη που επίσης είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας. Ο 71χρονος είναι ο πέμπτος νεκρός από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Τα νέα μέτρα

Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο, Δευτέρα στις 16 Αυγούστου, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Διαβάστε επίσης  Financial Times: Δεύτερη φτωχότερη χώρα στην Ευρωζώνη η Ελλάδα - Μειωμένοι κατά 30% οι μισθοί

Στα νέα μέτρα, προβλέπεται ο περιορισμός των 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς και η απαγόρευση λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 το πρωί, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα .

Το μέτρο για το ωράριο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και εστιατορίων αφορά και στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων.

Σημειώνεται ότι οι περιοχές, για τι οποίες τίθενται σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα είναι οι παρακάτω:
– η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,– οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και

– οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Οσον αφορά στην Πάρο και την Αντίπαρο, αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση,όπως συνέβη και στην περίπτωση του Πόρου, έως τις 24 Αυγούστου.

Στα δύο νησιά, απαγορεύεται η συγκέντρωση άνω των 9 ατόμων, ενώ στα εστιατόρια θα μπορούν να είναι έως 4 άτομα ανά τραπέζι ή 6 αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού.

Επίσης καθίσταται υποχρεωτικός ο προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος σε όσους επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και για όσους εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *