Νέα Σμύρνη: «Δεν τον σκότωσε σκόπιμα, θα τρελαθεί με αυτό που έγινε», λέει ο παππούς των αδελφών

αστυνομικός ξυλοδαρμός

Τόνισε πως τα παιδιά είχαν προβλήματα και ο πατέρας τους ήταν απών

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση της δολοφονίας του 16χρονου από τα χέρια του 18χρονου αδελφού του, στη Νέα Σμύρνη.

Την ίδια ώρα, ο σύντροφος της γιαγιάς θύτη και θύματος, ο όποιος τους φιλοξενούσε μετά το διαζύγιο των γονιών τους, σπάει τη σιωπή του και μιλά για τις στιγμές που ακολούθησαν μετά το άγριο φονικό.

Όπως λέει, ο 18χρονος προσπάθησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο αδελφό του ενώ κάνει λόγο για μια κακιά στιγμή που οδήγησε στην ασύλληπτη τραγωδία.

«Θα τρελαθεί με αυτό που έγινε, θα αυτοκτονήσει»

«Δεν ήταν σκόπιμο. Ο, τι και να είναι, σκόπιμο δεν ήταν. Ο μεγάλος ήταν από πάνω του και προσπαθούσε να του γυρίσει τη γλώσσα, δεν ξέρω ακριβώς πώς γίνεται η ΚΑΡΠΑ.

Είχε τρελαθεί το παιδί, ήταν άσπρο σαν πανί. Ήταν η κακιά στιγμή. Είναι πάρα πολύ καλό παιδί ο μεγάλος. Πιο άσπρος ήταν αυτός από την αγωνία του από το παιδί που ήταν εκεί νεκρό.

Σας λέω είναι πολύ καλό παιδί, θα τρελαθεί με αυτό που έγινε, θα αυτοκτονήσει», υποστηρίζει ο παππούς των δύο αδελφών ενώ περιγράφει το σοκ που έπαθε όταν άνοιξε την πόρτα και είδε τον 16χρονο μέσα στα αίματα.

«Είχαν προβλήματα τα παιδιά, ο πατέρας απών, εγώ τα μεγάλωσα»

«Στο σπίτι ήταν εκείνη την ώρα η γιαγιά, η μαμά, τα δύο παιδιά και η κοπέλα του ενός. Εγώ ήμουν απέναντι, σε ένα φίλο μου, στο ΠΡΟΠΟ καθόμουν.

Είδα το ασθενοφόρο και ανέβηκα επάνω και είδα το παιδί στην κουζίνα, με αίματα, αναίσθητο και του έκαναν ΚΑΡΠΑ», τονίζει ο ίδιος και παράλληλα μιλά για το δύσκολο, οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσαν θύτης και θύμα.

«Είχαν προβλήματα τα παιδιά, κάποια προβλήματα τα είχαν. Ο πατέρας απών, εγώ τα μεγάλωσα, εγώ έτρεχα για όλα. Υπήρχε και κακοποίηση από τον πατέρα πιο παλιά.

Για αυτό τους πήρα στο σπίτι, να μείνουμε εδώ. Είχαν προβλήματα και σαν ζευγάρι. Τώρα προσπαθούν σαν οικογένεια να καλύψουν την τραγωδία αυτή κάπως», προσθέτει.

Πηγή: protothema.gr