Τέμπη: Συγκινεί η Μαρία Καρυστιανού – «Θα δικαιωθείς κόρη μου, όλοι σας»

Μαρία Καρυστιανού

H ανάρτηση της στο Facebook

Συγκινεί με ανάρτηση της στο Facebook η Μαρία Καρυστιανού που έχασε την κόρη της στην πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Η Μαρία Καρυστιανού που είναι και πρόεδρος του συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών μάχεται για να αποδοθούν ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Δείτε επίσης: Ξέσπασε η Μαρία Καρυστιανού: “Είναι πραγματικά ντροπή, θεωρώ ύβρη να ακούγονται αυτά τα πράγματα”

«Ένας χρόνος Μάρθη μου, φως μου…. μου λένε ότι έγινες άγγελος», γράφει.

Μαζί με την ανάρτηση, δημοσίευσε και μία φωτογραφία της αδικοχαμένης 20χρονης Μάρθης, γράφοντας «Για πού το’ βαλες καρδιά μου…», ενώ κλείνοντας την ανάρτησή της επισημαίνει: «Θα δικαιωθείς κόρη μου, όλοι σας».

Η ανάρτηση της

«Ένας χρόνος Μάρθη μου, φως μου….

μου λένε ότι έγινες άγγελος, να μην στενοχωριέμαι …

πως θα ξανασυναντηθούμε κάποια στιγμή, να έχω υπομονή…

ότι είσαι συνέχεια δίπλα μου, να μάθω να σε αισθάνομαι….

ίσως…..να είναι έτσι ….αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι.

Θα δικαιωθείς κόρη μου, όλοι σας».

Μνημόσυνο για τα θύματα

Μνημόσυνο για τα θύματα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Η συγκίνηση ήταν έντονη, καθώς το ΑΠΘ θρηνεί 12 φοιτητές που έχασαν την ζωή τους στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Την ίδια στιγμή, φοιτητές του ΑΠΘ που έχασαν τους συμφοιτητές τους ζωγράφισαν έναν πίνακα γεμάτο συμβολισμούς.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Στεφάνια και λουλούδια έξω από τον ΟΣΕ για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη (ΦΩΤΟ)

Πάνω στον πίνακα υπάρχει ένα εισιτήριο τρένου με αναγραφόμενο προορισμό τη «Χώρα Ζώντων», δύο βέρες, ένα κλειδί και ένα ρολόι δίχως δείκτες.

Δύο νέοι που επέβαιναν στην μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη ήταν ζευγάρι. Σε αυτούς… αναφέρονται οι δύο βέρες που έχασαν τόσο τα όνειρα τους για μια ευτυχισμένη ζωή μαζί.

Τέμπη ΑΠΘ μνημόσυνο

Οι συμβολισμοί στον πίνακα

Στο κάτω μέρος του πίνακα απεικονίζεται η γη σχηματοποιημένη, δείχνοντας τα πετρώματα και τους σχηματισμούς των βράχων της περιοχής των Τεμπών. Δύο μαύρα σχήματα παραπέμπουν σε σιδηροδρομικά τούνελ, αλλά και στο σκοτάδι της ημέρας που θα ξημέρωνε. Ανεβαίνοντας προς τα πάνω διακρίνονται προσωπικά αντικείμενα των παιδιών, το πτυχίο που δεν κατάφεραν ποτέ να πάρουν, δύο βέρες κάποιων νέων που ετοιμάζονταν να παντρευτούν, ένα κλειδί από τις αποσκευές τους.

Διαβάστε επίσης  Αντιδράσεις για τις δηλώσεις της Βίκυς Φλέσσα για τα Τέμπη: "Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι μαζί" (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο εισιτήρια αναφέρουν την ώρα αναχώρησης από την Αθήνα και την ώρα άφιξης στον ουρανό, που είναι η ίδια ώρα της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη. Ως τελικός προορισμός αναγράφεται στο εισιτήριο η «Χώρα των Ζώντων», δηλαδή εκεί όπου ζουν οι ψυχές. Στο κάτω μέρος δεξιά, εκεί που τα εισιτήρια των τρένων αναγράφουν «καλό ταξίδι», το εισιτήριο στον πίνακα ζωγραφικής γράφει «Καλό Παράδεισο».

Τέμπη ΑΠΘ μνημόσυνο

Συμβολίζουν τους φοιτητές

Τα αναμμένα κεριά πιο πάνω συμβολίζουν τους φοιτητές του ΑΠΘ που χάθηκαν στο δυστύχημα. Καίνε ως νοητές λαμπάδες και φωτίζουν τη διαδρομή από τη γη στον ουρανό. Το ρολόι δεν δείχνει κάποια συγκεκριμένη ώρα, καθώς δεν υπάρχουν δείκτες και με τον τρόπο αυτό δηλώνεται ότι έχει σταματήσει ο χρόνος και οι φοιτητές έχουν περάσει στην αιωνιότητα. Το κόκκινο φόντο απεικονίζει το πύρινο μαρτύριο στο οποίο υποβλήθηκαν τα θύματα της τραγωδίας.

Δύο κάθετες λευκές γραμμές που ανοίγουν διαγώνια συμβολίζουν τις σιδηροδρομικές γραμμές αλλά και την αγκαλιά του Θεού που υποδέχεται τις ψυχές των παιδιών. Εσωτερικά των γραμμών αναγράφονται με χρυσά γράμματα τα μικρά ονόματα των φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους.

Ο τίτλος του πίνακα

«Τελειωθέντες εν ολίγω επλήρωσαν χρόνους μακρούς» είναι ο τίτλος του πίνακα για τα Τέμπη, που φιλοτέχνησαν οι φοιτητές Χρυσόστομος Γκιουγκής (Μαθηματικών), Ευστάθιος Κατρέλης (Κοινωνικής Θεολογίας), Αθανάσιος Τερζιάν (Εικαστικών Τεχνών), Samaan Sharback (Θεολογικού) και Μarina Vinogradova (Χημείας), υπό την επίβλεψη του μεταδιδακτορικού Ερευνητή ΑΠΘ (ΕΔΙΠ Θεολογικής), Ιωάννη Σαρηγιαννίδη.

Οι φοιτητές παρακολουθούν τα μαθήματα Βυζαντινής Ζωγραφικής του Εργαστηρίου Βυζαντινής Ζωγραφικής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ.