Δ. Νεάπολης-Συκεών: Με όλα τα απαραίτητα μέτρα το άνοιγμα βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών (ΦΩΤΟ)

Οι 22 βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ξεκίνησαν να λειτουργούν την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και με πιστή τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας για τα παιδιά και τους εργαζόμενους.

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών φρόντισε να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει ακόμα μία χαρούμενη και δημιουργική χρονιά, με ασφάλεια για μικρούς και μεγάλους. Πριν την έναρξη λειτουργίας τους, όλοι οι χώροι όλων των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών είχαν καθαριστεί και απολυμανθεί, ενώ και οι 160 εργαζόμενοι στις δημοτικές αυτές δομές, υποβλήθηκαν σε τεστ για Covid-19, ήδη δύο ημέρες πριν την έναρξη.

Σημειώνουμε πως μετά από εντολή της Ε.Ε.Τ.Α.Α., τα τμήματα των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών ξεκίνησαν με το 70% των ωφελούμενων Ε.Σ.Π.Α. (voucher), και όλοι οι γονείς έχουν ειδοποιηθεί, ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να τοποθετήσουν τα παιδιά τους. Σε όλους τους εργαζόμενους στις δημοτικές αυτές δομές έχουν χορηγηθεί όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας, ενώ η χρήση μάσκας για τους μικρούς ενοίκους των Παιδικών Σταθμών είναι προαιρετική.

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας των δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, τούς επισκέφθηκαν για να δουν από κοντά την πρώτη μέρα λειτουργίας τους και να ευχηθούν σε παιδιά, γονείς και εργαζόμενους μια χαρούμενη, υγιή και δημιουργική χρονιά.

Τι υπογράμμισε ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης:

«Τα υψηλά, ποιοτικά επιστημονικά χαρακτηριστικά του καταρτισμένου και έμπειρου στελεχιακού δυναμικού μας, οι σύγχρονες, ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες δημοτικές μας εγκαταστάσεις, οι διευρυμένες και υψηλής ποιότητας παροχές πλήρους σίτισης, ιατρικής παρακολούθησης και ιατροκοινωνικής φροντίδας, τα πρότυπα, ενισχυμένα παιδαγωγικά προγράμματα και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, ψυχοσωματικής ανάπτυξης, μουσικοκινητικής και θεατρικής αγωγής, και εν γένει η ποιότητα των υπηρεσιών που κάνει τη διαφορά με τις ιδιωτικές δομές-επιχειρήσεις, αλλά και η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, εγγυώνται την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και ασφαλείας στα παιδιά μας», καλώντας «όσους γονείς προνηπίων (έτος γέννησης 2016) επιθυμούν, να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που κατάφερε να εξασφαλίσει ο δήμος για τη φιλοξενία των παιδιών τους στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου, για μια προσχολική εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών».

Διαβάστε επίσης
Δήμος Νεάπολης Συκεών: Το ξέσπασμα Δανιηλίδη για την εγκληματικότητα - «Θα αναλάβει κανείς τις ευθύνες;»

Τι επεσήμανε από μέρους του, ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ, Δημήτρης Απατσίδης:

«Τηρώντας πιστά όλα τα μέτρα ασφαλείας, ξεκινάμε με αισιοδοξία τη λειτουργία των 22 Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών μας και ευελπιστούμε ότι παρά τα προβλήματα που προέκυψαν με τα voucher, θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι περισσότεροι συνδημότες μας, φέτος και δημόσιοι υπάλληλοι, χάρη στις 1.182 πιστοποιημένες θέσεις δωρεάν φιλοξενίας για βρέφη και νήπια που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε, διατηρώντας το δήμο μας σταθερά στην πρώτη θέση πανελληνίως».

Οι αιτήσεις εγγραφών συνεχίζονται…

Να θυμίσουμε πως οι αιτήσεις εγγραφών συνεχίζονται για τους ωφελούμενους της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, 2020-2021» (ΕΣΠΑ) στους Βρεφικούς- Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Νεάπολης-Συκεών έως την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020. Να σημειωθεί ότι για την περίοδο 2020-2021 ο δήμος Νεάπολης-Συκεών εξασφάλισε 1.182 πιστοποιημένες θέσεις δωρεάν φιλοξενίας για βρέφη και νήπια στους Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς, φιλοδοξώντας να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των οικογενειών.

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών αγωνίστηκε, διεκδίκησε και κατάφερε να εξασφαλίσει και για τη σχολική περίοδο 2020-2021 την εξαίρεσή του από την υποχρεωτική φοίτηση των 4χρονων παιδιών στα Νηπιαγωγεία και το δικαίωμα των γονέων να μπορούν να επιλέγουν και τους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για την εγγραφή των παιδιών τους σε τμήματα προνηπίων.

Τέλος, μια μεγάλη αλλαγή που ισχύει από φέτος είναι η εξασφάλιση της δυνατότητας να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που υλοποιείται από την ΕΕΤΑΑ, και οι μητέρες που εργάζονται στο δημόσιο τομέα, κατάκτηση που διεκδικήθηκε με επιτυχία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμο Δανιηλίδη να αναπτύσσει πρωταγωνιστικό διεκδικητικό ρόλο κινητοποιώντας το σύνολο των Οργάνων της Τ.Α.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τις απολυμάνσεις στους χώρους:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *