Παραδοσιακό γλέντι με τρεις εκδηλώσεις ετοιμάζει ο δήμος Νεάπολης – Συκεών για την Καθαρά Δευτέρα  

Σε τρία σημεία του δήμου Νεάπολης – Συκεών θα γιορταστεί η Καθαρά Δευτέρα με λαγάνα, φασολάδα, κρασί, ζωντανή μουσική και γλέντι από νωρίς το μεσημέρι.

Μετά από μία πολύχρωμη και… θορυβώδη Τσικνοπέμπτη που ξεκίνησε με πατινάδα από το πάρκο Βαλσαμή στο Ρολόι, και το άναμμα του Φανού στον Άγιο Παύλο, σειρά έχει μία ξεχωριστή παραδοσιακή Καθαρά Δευτέρα που θα τιμηθεί με τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις, με νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και μουσικά σχήματα.

Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης καλεί όλες και όλους, δημότες και μη να δώσουν το «παρών» στις παραδοσιακές εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στη Δενδροφυτεία, το Πάρκο Ρουμανικών ή τον αύλειο χώρο του Κλειστού γυμναστηρίου Πεύκων για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί και να τιμήσουμε την έναρξη της Σαρακοστής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης υπενθυμίζει ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν και στις τρεις εκδηλώσεις και τονίζει ότι η Καθαρά Δευτέρα του δήμου Νεάπολης-Συκεών ξεχωρίζει σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα για την οργάνωση, τη μεγάλη συμμετοχή και το κέφι της.

Το πρόγραμμα για τις τρεις εκδηλώσεις

Από τις 11 το πρωί η φασολάδα, η λαγάνα, και το απαραίτητο κρασάκι θα περιμένουν τους δημότες στο Πάρκο Ρουμανικών στη Νεάπολη με το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Κεχαγιά, στον αύλειο χώρο του Κλειστού γυμναστηρίου Πεύκων, με το μουσικό σχήμα «Ακούσματα Παράδοσης» και στη Δενδροφυτεία στις Συκιές με το συγκρότημα του Νίκου Ταλέα.

Αν ο καιρός το επιτρέψει, το πέταγμα του χαρταετού θα συνοδεύσει τα γλέντια χαρίζοντας μεγαλύτερη χαρά στους μικρούς δημότες.

πρόγραμμα Καθαρά Δευτέρα Δήμος Νεάπολης- Συκεών