Δυο θεατρικές παραστάσεις του ΚΘΒΕ για τα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Και δεύτερη θεατρική πρεμιέρα για τους μαθητές Στους μαγικούς ρυθμούς του Θεάτρου συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα οι μαθητές του δήμου Νεάπολης-Συκεών καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το πρωτοποριακό πρόγραμμα της «θεατρικής παιδείας και αγωγής» στα σχολεία. Αυτό υλοποιείται σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και αποκλειστική χρηματοδότηση του δημοτικού ταμείου […]

Και δεύτερη θεατρική πρεμιέρα για τους μαθητές

Στους μαγικούς ρυθμούς του Θεάτρου συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα οι μαθητές του δήμου Νεάπολης-Συκεών καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το πρωτοποριακό πρόγραμμα της «θεατρικής παιδείας και αγωγής» στα σχολεία. Αυτό υλοποιείται σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και αποκλειστική χρηματοδότηση του δημοτικού ταμείου με σκοπό οι 11.000 και πλέον μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων να απολαμβάνουν δωρεάν υψηλού επιπέδου θεατρικές παραστάσεις και να μυούνται στην τέχνη του Θεάτρου.

Μετά την επιτυχημένη πρώτη εβδομάδα, κατά την οποία 650 παιδιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την επιτυχημένη θεατρική παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», ένα κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, αύριο, Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018, κάνει πρεμιέρα το έργο του Σάιμον Στήβενς «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα».

Το έργο ανεβαίνει στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών στις 10:30 π.μ., από τη Νεανική Σκηνή του ΚΘΒΕ. Θα την παρακολουθήσουν, δε, συνολικά 540 μαθητές από το 2ο ΓΕΛ Νεάπολης και το 2ο Γυμνάσιο Νεάπολης, ενώ μεθαύριο, Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, την παράσταση θα παρακολουθήσουν 420 μαθητές από το 1ο ΓΕΛ Συκεών.

Το έργο «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» αποτελεί θεατρική προσαρμογή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Μάρκ Χάντον, που πραγματεύεται την ιστορία ενός αγοριού που ξέρει πάρα πολλά για τα μαθηματικά, τους χάρτες, την αστρονομία και πολύ λίγα για τους ανθρώπους και η αναζήτηση του, η διαφορετική του ματιά και η επιμονή του για την αλήθεια, θα αλλάξει τη ζωή του αλλά και τη ζωή όλων των ανθρώπων γύρω του.

Στο «Βασιλικό Θέατρο»
Την ίδια ώρα, η γιορτή του θεάτρου και του πολιτισμού συνεχίζεται ταυτόχρονα στη σκηνή του «Βασιλικού Θεάτρου» όπου ανεβαίνει το έργο της Άλκης Ζέη «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου».

Την αυριανή παράσταση (Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018), με την οποία συνεχίζεται το μαγικό ταξίδι στο Θέατρο, θα παρακολουθήσουν συνολικά 619 μαθητές από έντεκα νηπιαγωγεία του δήμου, και συγκεκριμένα: 1ο Νηπιαγωγείο Πεύκων, 6ο Νηπιαγωγείο Πεύκων, 3ο-6ο-14ο Νηπιαγωγεία Συκεών, 2ο Δ.Σ. Συκεών, 10ο Νηπιαγωγείο Συκεών, 7ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης, 4ο Νηπιαγωγείο Συκεών, 12ο Νηπιαγωγείο Συκεών, 2ο Νηπιαγωγείο Συκεών.