Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στις Συκιές

Τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις ιστορικές διαστάσεις της Κεμαλικής θηριωδίας που είχε ως αποτέλεσμα τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων του Πόντου. Οι εκδηλώσεις […]

Τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις ιστορικές διαστάσεις της Κεμαλικής θηριωδίας που είχε ως αποτέλεσμα τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων του Πόντου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Κομνηνών και Μεγάρων), στις 7:45 μ.μ., όπου ο επίκουρος καθηγητής Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ Κυριάκος Χατζηκυριακίδης θα μιλήσει για την «Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν η Παιδική Χορωδία του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Θεσσαλονίκης με απαγγελίες ποιημάτων και ερμηνείες τραγουδιών. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη θεατρική παράσταση «Προσκλητήριο και Όρκος Αναρτών του Πόντου», σε σκηνοθεσία Τάσου Μουρτίδη και επιμέλεια κειμένων Θανάση Γενετίδη, με τη συμμετοχή του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών, την Ποντιακή Εστία Νεάπολης, του Συλλόγου Ποντίων Νεάπολης και του Συλλόγου Ποντίων «ΠΑΡΧΑΡ».

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Αρχίζει η ανάπλαση στην αλάνα της Ρήγα Φεραίου

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
• 7:45μ.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση
• 8:00μ.μ.: Χαιρετισμοί
• 8:15μ.μ.: Απαγγελίες ποιημάτων και ερμηνεία τραγουδιών από την Παιδική Χορωδία του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Θεσσαλονίκης, με μαέστρο τον Παύλο Σικαλίδη,
• 8:30μ.μ.: Ομιλία με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» από τον επίκουρο καθηγητή της έδρας των Ποντιακών Σπουδών Α.Π.Θ. Κυριάκο Χατζηκυριακίδη.
• 8:45μ.μ.: Θεατρική παράσταση «Προσκλητήριο και Όρκος Ανταρτών του Πόντου» από τους συλλόγους: Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών, Ποντιακή Εστία Νεάπολης, Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, Σύλλογος Ποντίων Πεύκων «ΠΑΡΧΑΡ».