Taste Atlas: Ανώτερος του καπουτσίνο ο ελληνικός φρέντο – «Οι Ιταλοί θα εκνευριστούν πολύ»

φρέντο εσπρέσο καφές

Ποιο είδος βρίσκεται στην κορυφή

Βαριά πρόκειται να πάρουν οι Ιταλοί την εξέλιξη της νέας λίστας του Taste Atlas, στην οποία ο ιταλικός καφές βρίσκεται χαμηλότερα από τον πολυαγαπημένο καφέ των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, η γνωστή ιστοσελίδα που ασχολείται με κατατάξεις φαγητών και ροφημάτων, δημοσίευσε μια λίστα με τους καφέδες που έχουν την καλύτερη βαθμολογία από το κοινό. Οι συγκεκριμένες λίστες βασίζονται στις αξιολογήσεις του κοινού, με μια σειρά μηχανισμών που αναγνωρίζουν τους πραγματικούς χρήστες και αγνοούν τις αξιολογήσεις των bot, των εθνικιστών ή των πατριωτών και δίνουν πρόσθετη αξία στις αξιολογήσεις των χρηστών που το σύστημα αναγνωρίζει ως γνώστες.

Ο πιο δημοφιλής καφές στην Ελλάδα φαίνεται πως έχει μεγάλη απήχηση και σε άλλες χώρες, μιας και ο freddo espresso είναι στην θέση νούμερο 3, ενώ λίγο πίσω του είναι το «αδερφάκι» του, ο freddo capuccino. Η ελληνική παρουσία στους καφέδες δεν σταματά εκεί όμως καθώς στο «9» έχουμε τον φραπέ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TasteAtlas (@tasteatlas)

Στην πρώτη δεκάδα, η Ιταλία έχει δύο εκπροσωπήσεις με τον πατροπαράδοτο capuccino στο «6» και τον espresso ristretto στο «8». Και όπως γράφει το δημοφιλέστερο σχόλιο στην ανάρτηση: «Οι Ιταλοί θα εκνευριστούν πολύ!».

Στην κορυφή της λίστας είναι ο κουβανέζικος εσπρέσο. Ένας προ -ζαχαρούχος τύπος εσπρέσο που προέρχεται από την Κούβα και είναι γνωστός ως café Cubano και συχνά αναφέρεται ως κουβανέζικος εσπρέσο, κουβανέζικος καφές, κουβανέζικο pull ή κουβανέζικο σφηνάκι. Αν και κατέχει μοναδικό καθεστώς στην Κούβα, όπου παραδοσιακά αποτελεί το βασικό κοινωνικό και πολιτιστικό ποτό, ο κουβανέζικος εσπρέσο είναι επίσης πολύ δημοφιλής και ευρέως διαθέσιμος σε όλη τη Λατινική Αμερική και τη Φλόριντα.

Αποτελείται από ένα σφηνάκι εσπρέσο που γλυκαίνεται με ζάχαρη κατά την παρασκευή του. Αυτή η ποικιλία εσπρέσο παρασκευάζεται με την παρασκευή των πιο σκούρων καβουρδισμένων καφέδων με ζάχαρη, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ανοιχτός καφέ αφρός στην κορυφή του καφέ. Ο εσπρέσο κουβανέζικου τύπου θεωρείται ένα απογευματινό πρότυπο που συνήθως σερβίρεται μαζί με ένα ποτήρι νερό. Για μια αυθεντική κουβανέζικη εμπειρία, είναι καλύτερο να τον συνδυάσετε με ένα καλό κουβανέζικο πούρο.

Η μεγάλη έκπληξη όμως είναι στην δεύτερη θέση όπου βρίσκεται ο ινδικός καφές φίλτρου. Eίναι μια τεχνική παρασκευής κατά την οποία ο καφές παρασκευάζεται με τη χρήση ενός ειδικού φίλτρου. Αυτό το φίλτρο αποτελείται από δύο θαλάμους – τον επάνω με διάτρητο πυθμένα που χρησιμοποιείται για να κρατά τον αλεσμένο καφέ και τον κάτω στον οποίο στάζει αργά ο ζυμωμένος καφές.

Αυτή η τεχνική παρασκευής έχει ως αποτέλεσμα έναν καφέ με πλούσια γεύση και γεμάτο σώμα, ο οποίος συνήθως αναμειγνύεται με γάλα και γλυκαίνεται με ζάχαρη. Παραδοσιακά σερβίρεται σε ποτήρι με συνοδευτικό πιατάκι (davara). Μερικές φορές, ο συνδυασμός καφέ και ζεστού γάλακτος χύνεται συνεχώς από το ένα δοχείο στο άλλο μέχρι να αεριστεί και να αφρίσει.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή φωτό: Envato.com

Διαβάστε επίσης  Συνάντηση Μητσοτάκη - Στάρμερ για την επανεκκίνηση σχέσεων Ελλάδας-Μεγάλης Βρετανίας