Το… τσίκνισαν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Μικροί και μεγάλοι ξεφάντωσαν σε αποκριάτικους ρυθμούς Το γλέντησαν για τα καλά χθες το απόγευμα μικροί και μεγάλοι στο αποκριάτικο πάρτυ που στήθηκε στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη και χάρισε σε όλους ένα ξέφρενο ξεφάντωμα με παραδοσιακή μουσική, χορό, άφθονο κρασί και σουβλάκια γύρω από τη μεγάλη φωτιά!Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική […]

Μικροί και μεγάλοι ξεφάντωσαν σε αποκριάτικους ρυθμούς

Το γλέντησαν για τα καλά χθες το απόγευμα μικροί και μεγάλοι στο αποκριάτικο πάρτυ που στήθηκε στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη και χάρισε σε όλους ένα ξέφρενο ξεφάντωμα με παραδοσιακή μουσική, χορό, άφθονο κρασί και σουβλάκια γύρω από τη μεγάλη φωτιά!

Μαύρες χήρες, Χαβανέζες, Μίνι και Ζορό και πολλοί άλλοι… πρωταγωνιστές, παρέα με μπουλούκια μουσικών και χορευτών με συνοδεία χάλκινων οργάνων και την μπάντα κρουστών «άι ΝΤΟΣ», διέσχισαν από νωρίς το απόγευμα, χορεύοντας και τραγουδώντας στους δρόμους των Συκεών και της Νεάπολης σκορπίζοντας το κέφι και τη ζωντάνια σε κάθε γειτονιά. Κι όλοι μαζί κατέληξαν στην πλατεία Ειρήνης και να τσικνίσουν με το Χορευτικό Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών του δήμου, το Χορευτικό Συγκρότημα Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Νεαπόλεως «Αγ. Φωτεινή», το Χορευτικό Σωματείο «Χοροστάτες», μέλη του Συλλόγου Γυναικών «Εστία», τα πάντα ακμαία Χορευτικά Συγκροτήματα των Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης και Συκεών, τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας Συκεών, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκεών «Τα κάστρα», του 4ου Συστήματος Προσκόπων Συκεών, του 6ου Συστήματος Προσκόπων Νεάπολης, τον Σύλλογο Ποντίων Νεάπολης, την Ποντιακή Εστία Νεάπολης και την ΕΔΟΜΑΚ.

Νωρίτερα, το κέφι περίσσεψε στον αποκριάτικο χορό των ΚΔΑΠΜεΑ Νεάπολης-Συκεών, όπου φιλοξενούμενα αγόρια και κορίτσια, οι γονείς τους, οι φίλοι τους, στελέχη των υπηρεσιών αλλά και ολόκληρου του δήμου, διασκέδασαν με τη ψυχή τους, χόρεψαν, τραγούδησαν, έπαιξαν και γεύτηκαν απίστευτες μεταμφιέσεις face painting.
Παράλληλα, το πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα, συνεχίζεται με τα παιδικά αποκριάτικα εργαστήρια στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες αλλά και τα αποκριάτικα πάρτυ για τους μικρούς μας φίλους να κλέβουν τις εντυπώσεις και να αποτελούν πόλο έλξης και αποκριάτικης μαγείας.

Ταχυδακτυλουργικά τρικ, ζογκλερικά, απίθανοι διαγωνισμοί, θεατρικά σκετσάκια, πολύς χορός και πολλές εκπλήξεις ενθουσίασαν τους μικρούς καρναβαλιστές στις Συκιές και στα Πεύκα που πλημμύρισαν με το κέφι και τη ζωντάνια τους την αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου-5ου Δημοτικών Σχολείων και το Κλειστό Γυμναστήριο Πεύκων, ενώ αύριο, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, τη σκυτάλη παίρνει το αποκριάτικο πάρτυ της Δ.Ε. Νεάπολης στην Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) και ακολουθεί της Δ.Ε. Αγ. Παύλου την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου.

Το πνεύμα της Αποκριάς θα περάσει και φέτος από κάθε σημείο του δήμου, με αποκορύφωμα το αντάμωμα και τη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας, με το καθιερωμένο παραδοσιακό γλέντι, με ζωντανή μουσική και πατροπαράδοτα φαγητά, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες από τις 10 το πρωί.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2018
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

►ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΤΙ
Απίθανο αποκριάτικο ξεφάντωμα με ταχυδακτυλουργικά τρικ, ζογκλερικά, απίιθανους διαγωνισμούς, θεατρικά σκετσάκια, πολύ χορό και εκπλήξεις!
– Σάββατο 10 Φεβρουαρίου
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – 12 μ.
Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι)
– Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου
– ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ – 6 μ.μ.
Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου

► ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
19 Φεβρουαρίου 2018
Με παραδοσιακό γλέντι και πατροπαράδοτα φαγητά σε όλες τις ενότητες από τις 10 π.μ.
– ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Παύλου (γήπεδο ποδοσφαίρου)
Με την Πανωραία και τη μουσική της παρέα
– ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης
Με το μουσικό σχήμα ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΣΑ
– ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΥΚΩΝ
Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19) σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό – Αιμοδοτικό Σύλλογο Κατοίκων Πεύκων
Με το συγκρότημα του Γιώργου Φανάρα
-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΚΕΩΝ
Δενδροφυτεία Συκεών
Με το συγκρότημα του Σωκράτη Παπαϊωάννου

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ (Για παιδιά 6-12 ετών)
► ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
– Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, 6 μ.μ.
Κατασκευή αποκριάτικης μάσκας με το 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης
– Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, 6 μ.μ.
Αποκριάτικα έθιμα από το Χορευτικό Συγκρότημα δήμου Νεάπολης-Συκεών
► ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΥΚΕΩΝ
– Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, 6 μ.μ.
Αποκριάτικα έθιμα από το Χορευτικό Συγκρότημα δήμου Νεάπολης-Συκεών