Οικολογία – Πράσινη Λύση: Παρούσα στο κάλεσμα συντονισμού της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κρυονερίου

Εκδήλωση από την Πρωτοβουλία κατοίκων Κρυονερίου μαζί με άλλες πρωτοβουλίες πολιτών της πόλης μας, με στόχο την ανάδειξη και την δημιουργία των ελεύθερων πράσινων χώρων στον αστικό ιστό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν στελέχη της αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι παρατάξεων της Κεντρικής Μακεδονίας. Κάτοικοι της πόλης μέσα από τις κινήσεις πολιτών τοποθετήθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη με την τσιμεντοποίηση που συνεχίζεται απρόσκοπτα με στόχο το ιδιωτικό κέρδος. Τονίστηκε η ανάγκη οριοθέτησης και του σωστού καθαρισμού των ρεμάτων εντός του αστικού ιστού, επισημάνθηκε η συνεχιζόμενη οικοδόμηση σε ελεύθερους χώρους, όπως για παράδειγμα στην παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς, στο Καραμπουρνάκι, στο χώρο της ΔΕΘ, στα τροχιοδρομικά στην περιοχή Χαριλάου κλπ.

Η Περιφερειακή σύμβουλος Λίζα Αβραμίδου της παράταξης Οικολογία –Πράσινη Λύση τόνισε την άμεση αναγκαιότητα αύξησης των ελεύθερων χώρων πρασίνου με στόχο την υγεία και την ευημερία των πολιτών ιδιαίτερα στην Δυτική Θεσσαλονίκη όπου το ποσοστό πρασίνου είναι πολύ χαμηλό. Αναφέρθηκε στην κακή συντήρηση των πάρκων και στο κόψιμο των λιγοστών δέντρων όπου έχουν απομείνει με πρόσφατο παράδειγμα την πλατεία Κρήτης και τόνισε την σημασία εξειδικευμένου προσωπικού και τις συνθήκες που απαιτούνται για την δενδροφύτευση εντός του αστικού ιστού. Τοποθετήθηκε θετικά στην μετεγκατάσταση της ΔΕΘ και τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας Μητροπολιτικού πάρκου στην τωρινή της θέση.

Σε ότι αφορά τα ρέματα δήλωσε: « Η οριοθέτηση, η σωστή διαχείριση και ο καθαρισμός των ρεμάτων είναι πρωταρχικό μέλημα της αυτοδιοίκησης, καθώς αποτελούν τα απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η διαχείριση αυτών θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από την διοίκηση με την δέουσα προσοχή διαμέσου συγκεκριμένων μελετών που να αποτυπώνουν τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε ρέματος και του οικοσυστήματος που περιλαμβάνεται σε αυτό. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βλέπουμε ομάδες πολιτών να διεκδικούν σθεναρά το δικαίωμά τους σε μια πιο ποιοτική καθημερινότητα. Είμαστε στο πλευρό τους να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο μέσα από την συμμετοχή μας στο Περιφερειακό συμβούλιο.»

Διαβάστε επίσης  ΣΥΡΙΖΑ: "Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης υποτιμούν κατάφωρα την δημοκρατική ψήφο των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας"