Κόκκαλης: Απαντάει για την ερώτηση που έκανε στον επιζώντα των Τεμπών στην Εξεταστική Επιτροπή (ΒΙΝΤΕΟ)

Βασίλης Κόκκαλης

Τα όσα αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την ερώτηση του Βασίλη Κόκκαλη στον επιζώντα των Τεμπών, Ανδρέα Αλικανιώτη, στην Εξεταστική Επιτροπή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα σχόλια που είχε δεχθεί ο ήρωας από το τραγικό δυστύχημα, θέλησε να τον ρωτήσει για την ανάρτηση με την τούρτα και το τρένο, επιμένοντας στο τέλος παρά την απάντηση που του είχε δώσει ήδη ο ίδιος ο Ανδρέας Αλικανιώτης.

Δείτε επίσης: Τέμπη: Συγκλονίζει μαρτυρία φοιτητή που επέζησε – «Καιγόμουν από τις λαμαρίνες»

Αν και ο Ανδρέας ήθελε να απαντήσει για αυτή την ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Κόκκαλης συνέχισε να τον ρωτάει λέγοντάς του ότι υπάρχουν γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους.
Ο βουλευτής θέλησε να δώσει απαντήσεις και μέσα από την πρωινή εκπομπή του OPEN, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους είπε:

«Όποιος δει το βίντεο ολόκληρο θα δει ότι ο Ανδρέας απαντά, ότι ούτε τον προσέβαλε ή ένιωσε αμηχανία. Περίμενε την ερώτηση, ήθελε να δώσει διευκρινίσεις γιατί δέχθηκε επιθέσεις για την τούρτα».

Όταν ρωτήθηκε αν ήταν απαραίτητη η συγκεκριμένη ερώτηση στον Ανδρέα Αλικανιώτη για την εξεταστική επιτροπή και αν θα συνέβαλε κάπου η απάντηση, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε:

«Ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν μπορούσε να εισφέρει ούτως ή άλλως. Ήταν μια ερώτηση που είχε προκαλέσει κάποιες μανάδες. Εγώ μένω ότι ο Ανδρέας απάντησε ότι δεν ήταν προσβλητική η ερώτηση. Δεν είχαμε προσυνεννοηθεί. Ο Ανδρέας δεν αισθάνθηκε αμηχανία και προσβολή και θα μείνω σε αυτό»

Εξεταστική για τα Τέμπη: Έφεραν σε αμηχανία τον ήρωα φοιτητή – Μου ευχήθηκαν μέχρι και θάνατο

Κόκαλης: Ειλικρινά έγω το έμαθα στα γενέθλιά σας. Εσείς το ανεβάσατε

Αλικανιώτης: Μάλιστα

Κόκαλης: Θέλετε να το πείτε εσείς;

Αλικανιώτης: Περίμενα πολύ καιρό αυτή την ερώτηση

Διαβάστε επίσης  Τέμπη: Καταγγελία "βόμβα" από τον πατέρα των διδύμων για τον σταθμάρχη (ΒΙΝΤΕΟ)

Κόκαλης: Είδατε;

Η απάντηση για την τούρτα με το τρένο στα γενέθλιά του

“Είχα ανεβάσει μια φωτογραφία. Η μητέρα μου μου είχε πάρει μια τούρτα που είχε ένα βαγόνι επάνω ότι μέσα από αυτό ξαναγεννήθηκα. Βγήκαν κάποια άτομα συμπαθόντες και έξω από την κατάσταση και αρχίσαν να κακολογούν την όλη αυτή κατάσταση.

Ήθελα καιρό να απαντήσω στην ερώτηση. Η τούρτα ήταν έκπληξη. Επιλογή μου που το ανέβασα. Εγώ χάρηκα και με συγκίνησε. Χάλασε η μαμά μου ένα πέμπτο του μισθού της. Μου ευχήθηκαν μέχρι και θάνατο ότι λάθος άτομα πέθαναν στο τρένο. Δεν θα δεχθώ από κανέναν να πει τίποτα για αυτό. Εκείνες τις ημέρες όταν τα είδα δεν ήξερα πώς θα αντιδράσω. Ήμουν φορτωμένος δεν ήθελα να δώσω διάσταση. Με πήραν δύο μητέρες παιδιών και αρχίσαν μου μιλούσαν άσχημα, να μην λέγεσαι ήρωας”.
Δημήτρης Μαρκόπουλος – Πρόεδρος Εξεταστικής Επιτροπής

Η αμηχανία από όλο το σκηνικό που στήθηκε με κεντρικό πρόσωπο τον ηρωικό φοιτητή προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλου, ο οποίος προσπάθησε να διασώσει το κύρος της επιτροπής, που έπαιρνε ντροπιαστική τροπή.

«Ένας ήρωας βοήθησε ανθρώπους να σωθούν και θεωρώ ότι αυτή η ερώτηση δεν έπρεπε να γίνει με αυτό το σώμα και όπως καταλαβαίνουμε τον πόνο των γονέων δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτήθηκε. Ως σώμα αισθάνομαι να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ αποτελέσατε ήρωες της βραδιάς. Βοηθήσατε ανθρώπους δικούς σας να σωθούν. Δεν πρέπει να βάλουμε αλλά θέματα στην ατζέντα αλλά να μας βοηθήσατε για τα συμβάντα., είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το πέρας της συνεδρίασης, ανακοινώθηκε ότι ο κ. Λαζαρίδης, απέσυρε το αίτημά του να διαγραφεί από τα πρακτικά το συγκεκριμένο απόσπασμα, κάτι αν συνέβαινε θα διέγραφε την αλήθεια…

Πηγή φωτό: EUROKINISSI