Τελικά μπορούμε να βάλουμε αλουμινόχαρτο στο air fryer;

air fryer

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την ασφαλή χρήση του

To air fryer έχει γίνει πλέον για πολλούς η βασική συσκευή μαγειρικής, λόγω των άπειρων συνταγών που υπάρχουν στο διαδίκτυο, τις οποίες μπορούμε να παρασκευάσουμε σε πολύ λίγο χρόνο.

Βέβαια, υπάρχει πάντα το ζήτημα του καθαρισμού του air fryer. Γι’ αυτό πολλοί μπαίνουν στον πειρασμό να αναρωτηθούν αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αλουμινόχαρτο για να συγκεντρώσουν όλα αυτά τα ψίχουλα και τα λίπη που συσσωρεύονται στον κάδο της συσκευής και να διευκολύνουν με αυτόν τον τρόπο το καθάρισμά της.

Η απάντηση είναι ναι, σε αντίθεση με τον φούρνο μικροκυμάτων, στο air fryer επιτρέπεται η χρήση του αλουμινόχαρτου, με κάποιες προϋποθέσεις. Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να βάλουμε αλουμινόχαρτο μόνο στον πάτο του κάδου μας και μόνο αν επάνω του βάλουμε το φαγητό που θέλουμε να ψηθεί, πριν τη θέσουμε σε λειτουργία.

Πλεονεκτήματα της χρήσης αλουμινόχαρτου

– Εύκολος καθαρισμός: σίγουρα το να στρώσουμε αλουμινόχαρτο κάτω από το φαγητό βοηθά να συγκεντρωθούν επάνω του τυχόν ψίχουλα και υγρά που τρέχουν κατά το ψήσιμο, που διαφορετικά θα κολλούσαν στον κάδο του air fryer.

– Ομοιόμορφο ψήσιμο: το αλουμινόχαρτο μπορεί να βοηθήσει σε πιο ομοιόμορφο ψήσιμο, ιδίως όταν έχουμε να κάνουμε με πιο χοντρά κομμάτια κρέατος.

Συμβουλές για την ασφαλή χρήση του αλουμινόχαρτου στο air fryer

Χρησιμοποιούμε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτου στον πάτο του κάδου και βεβαιωνόμαστε ότι δεν καλύπτουμε με αυτό το φαγητό.

Δεν βάζουμε αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος του air fryer γιατί αυτό μπορεί να εμποδίσει την κυκλοφορία του αέρα και το σωστό ψήσιμο του φαγητού.

Αποφεύγουμε να παραγεμίζουμε τον κάδο γιατί αυτό θα οδηγήσει σε ανομοιόμορφο ψήσιμο.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι πριν τη χρήση του να μελετήσετε στο εγχειρίδιο τις οδηγίες του κάθε κατασκευαστή γιατί μπορεί να διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντικολλητικό χαρτί;

Αν δεν έχουμε πρόχειρο αλουμινόχαρτο μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε αντικολλητικό χαρτί. Αυτό που μόνο θα πρέπει να προσέξουμε είναι να έχει επάνω του φαγητό και να μην φύγει από τη θέση του, γιατί μπορεί να καταλήξει να καεί.

Στα καταστήματα που πωλούνται air fryers θα βρείτε και αντικολλητικά χαρτιά μιας χρήσεως, τα οποία είναι πολύ λεπτά και ειδικά για τις συσκευές αυτές, καθώς και ειδικές φόρμες σιλικόνης, που πλένονται εύκολα και επαναχρησιμοποιούνται.

Πηγή φωτό: Envato.com

Πηγή: cantina.protothema.gr