Δήμος Νεάπολης Συκεών: Αύριο Πέμπτη (22/12) η Χριστουγεννιάτικη συναυλία με σαξόφωνα

Στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών

Η εορταστική διάθεση και οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τους δημότες κάθε ηλικίας κορυφώνονται αυτή την εβδομάδα στον δήμο Νεάπολης-Συκεών. Για πρώτη φορά φέτος στις Συκιές τα Χριστούγεννα θα φτάσουν υπό τους ήχους σαξοφώνων.

Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία με την ορχήστρα σαξοφώνων«SAX NOUVEAE» θα δοθεί αύριο στις 7 το απόγευμα στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων). Η είσοδος για το κοινό στη συναυλία που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών είναι δωρεάν. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του μουσικού συνόλου έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του συνόλου και καθηγητής σαξοφώνου Γιώργος Λυγερίδης.

Οι «SAX NOUVEAE» έχουν ως κίνητρο την προσέγγιση της μουσικής τέχνης με βασικό εργαλείο την οικογένεια του σαξοφώνου.
Το ρεπερτόριό τους απλώνεται μεταξύ πολλών μουσικών ειδών. Τα χαρακτηριστικά του οργάνου επιτρέπουν στο σύνολο να κινείται με ευκολία σε διάφορους χώρους όπως είναι οι jazz, blues, funky αλλά και η κλασσική μουσική.

Οι «SAX NOUVEAE» μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετρούν συμμετοχές σε πολλά σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα μεταξύ των οποίων τα Δημήτρια, το Φεστιβάλ Ολύμπου, το ΚΩΘ Underground, η Βαλκανική Πλατεία ενώ έχουν εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους πολιτισμού όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκη, το Γεντί Κουλέ, η Ρωμαϊκή Αγορά, το Βαφοπούλειο, το Βυζαντινό Μουσείο.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Η μαθητική παρέλαση στη Νεάπολη και την Πολίχνη - Εκλεψε τις εντυπώσεις η σημαιοφόρος σε αναπηρικό αμαξίδιο (ΦΩΤΟ)

Κλαδαριές και παραμύθια και στις Βιβλιοθήκες

Χθες (20/12) το βράδυ άναψαν φωτιές στο δήμο Νεάπολης Συκεών. Μικροί και μεγάλοι μαζεύτηκαν γύρω από τις φλόγες για να ζεσταθούν, να τραγουδήσουν και να χορέψουν. Το παραδοσιακό έθιμο αναβίωσε στη συμβολή των οδών Επταπυργίου και Πρεμετής σε συνεργασία με τον σύλλογο «Χοροστάτες».

Η παραδοσιακή φασολάδα που μαγείρεψαν και μοίρασαν τα μέλη του συλλόγου μαζί με ένα ποτήρι κρασί επισφράγισαν με τον καλύτερο τρόπο μία γιορτινή χειμωνιάτικη βραδιά.