Σίμος Δανιηλίδης: “Το σύνθημα ‘Ψωμί, παιδεία, ελευθερία’ έχει βάση και σήμερα” (ΦΩΤΟ)

Σίμος Δανιηλίδης

Τι τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ήταν, όπως κάθε χρόνο παρών και τίμησε τη μνήμη των ηρώων του 1973.

Πέρασαν σχεδόν πενήντα χρόνια, αλλά αυτή η μνήμη ούτε θόλωσε, ούτε ξεθώριασε, ούτε μπήκε στο περιθώριο της ιστορίας. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων και η επόμενη, απλά ακολουθεί τα διδάγματα και τα μαθήματα.

«Το πολυτεχνείο ζει. Μπορεί να πέρασαν τόσα χρόνια, από το 1973 ως το 2022, αλλά ζει στο μυαλό μας, στις καρδιές μας, στις ιδέες και στα οράματα μας. Πόθοι και οράματα ανεκπλήρωτα εκείνης της γενιάς, ειδικά αυτή την εποχή όπου το φάσμα της συντήρησης, του φασισμού και της αντίδρασης εμφανίζεται σε όλη την Ευρώπη και στις γειτονικές χώρες. Απειλείται η εθνική μας ανεξαρτησία ενώ την ίδια ώρα, το σύνθημα ‘Ψωμί, παιδεία, ελευθερία’ έχει βάση και σήμερα. Υπάρχει δυσκολία επιβίωσης, υπάρχουν προβλήματα στην παιδεία, υπάρχουν προβλήματα δημοκρατίας και ελευθερίας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση, μαζί με το φοιτητικό, το εργατικό, το λαϊκό κίνημα, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την προστασία της εθνικής μας ανεξαρτησίας, των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δουν οι συμπολίτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα καλύτερες μέρες.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Η μαθητική παρέλαση στη Νεάπολη και την Πολίχνη - Εκλεψε τις εντυπώσεις η σημαιοφόρος σε αναπηρικό αμαξίδιο (ΦΩΤΟ)

Όλες οι πολιτικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές δυνάμεις της πατρίδας μας, έχουν να παλέψουν με πολλά: προβλήματα δημοκρατίας, ελευθερίας, θεσμών, εργασίας, παιδείας, ποιότητας ζωής. Μόνο έτσι θα μπορούμε να λέμε ότι τιμούμε τη μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για υψηλά ιδανικά» δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Σίμος Δανιηλίδης

Παρόντες στην κατάθεση στεφάνου ήταν οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Βουλγαρίδης (Παιδείας), Τάσος Τσακιρίδης (Πολιτικής Προστασίας) και Παρή Γενίτσαρη (Πρασίνου). Ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, του ΔΚΠΠΑ Αρίστος Γαλανός, της ΔΕΤΕΝ Νίκος Βαρσάμης. Ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Σαουλίδης και η πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Συκεών Ρένα Αυγερινού.

Σίμος Δανιηλίδης