Ανδρέας Μικρούτσικος: “Ολοι μας μεγαλώνουμε με ένα σύνδρομο αιωνιότητας”

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος ήταν σήμερα (9/7) καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Δύο στη μία» και συνάντησε τη Ζωή Κρονάκη και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου.

Μεταξύ άλλων, ο αγαπημένος παρουσιαστής μίλησε για τι δύσκολες περιπέτειες που αντιμετώπισε με την υγεία του στο πρόσφατο παρελθόν.

Δείτε επίσης: Ανδρέας Μικρούτσικος για Γιώργο Κιμούλη: «Σεβασμός στον μεγάλο δημιουργό»

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Μικρούτσικος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όταν βλέπεις το τέλος να έρχεται, λες πως θέλεις κι άλλο. Αυτό ήταν το μόνο που είπα. Στην αρχή ήταν πανικός γιατί έσκαγα την πρώτη φορά που έπαθα πνευμονικό οίδημα. Με έπιασε πανικός. Όταν ξαναπήγα στο σπίτι, είχα δει πως είχα πετάξει όλα τα πράγματα κάνοντας κινήσεις που δεν τις θυμάμαι. Όταν όμως το διοξείδιο καταφέρνει και σου κάνει τον εγκέφαλο χάλια, να μην έχεις δηλαδή πλέον σωστή αίσθηση των πραγμάτων, τότε ειλικρινά έκανα μια σκέψη. Ότι η ζωή μου είναι ευθύγραμμο τμήμα, Α και Β, που το είδα ψηλά και είπα γιατί το Α να είναι λίγο πιο αριστερά και το Β να είναι λίγο πιο δεξιά. Δηλαδή ζήταγα να είμαι γεννημένος το 1940 και να μην πεθαίνω το 2019, να πήγαινα μέχρι το 2025».

«Εκεί πραγματικά είδα τον θάνατο, εκεί τον αναλογίστηκα και εκεί ήμουν 100% σίγουρος ότι… μέχρι εδώ ήταν! Με έπιασε στην αρχή πανικός και μετά ένα πικρό παράπονο, που είναι ο χρόνος και η φιλοσοφία της ζωής μας».

«Όλοι μας μεγαλώνουμε με ένα σύνδρομο αιωνιότητας. Δηλαδή κανείς, παρά μόνο σε ιδιαίτερες στιγμές, δεν σκέφτεται ότι θα πεθάνει. Παρόλα αυτά που τράβηξα, όμως, ακόμα βλέπω να έχω ακόμα το σύνδρομο της αιωνιότητας και αυτό είναι λάθος» συμπλήρωσε, επίσης, ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην ψυχαγωγική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.