Τέμπη: Φοιτητές έγραψαν ξανά τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά από την Βουλή (ΦΩΤΟ)

Τέμπη ονόματα φοιτητές Βουλή

Μετά και το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου φοιτητές ξαναέγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη μπροστά από την Βουλή.

Ονόματα που έσβησαν συνεργεία του δήμου Αθηναίων χθες το βράδυ μετά και την ολοκλήρωση της μεγαλειώδης συγκέντρωσης για τον ένα χρόνο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Δείτε επίσης: Τέμπη: Σπάραξε καρδιές η κραυγή του πατέρα των δίδυμων κοριτσιών – “Μου λείπετε” (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτσι, φοιτητές μετά και την ολοκλήρωση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, πήραν κόκκινη μπογιά και έγραψαν ξανά τα ονόματα των θυμάτων.

Τέμπη ονόματα φοιτητές Βουλή

Τέμπη ονόματα φοιτητές Βουλή

Τέμπη ονόματα φοιτητές Βουλή

Τέμπη ονόματα φοιτητές Βουλή

Τέμπη ονόματα φοιτητές Βουλή

Τέμπη ονόματα φοιτητές Βουλή

Τέμπη ονόματα φοιτητές Βουλή

Τέμπη ονόματα φοιτητές Βουλή

Τέμπη ονόματα φοιτητές Βουλή

Τέμπη ονόματα φοιτητές Βουλή

Πολλές οι αντιδράσεις

Νωρίτερα είχε προηγηθεί θύελλα αντιδράσεων από το σβήσιμο των ονομάτων των νεκρών στα Τέμπη που έγραψαν χθες με μπογιά οι διαδηλωτές μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό με τα ονόματα των 57 θυμάτων στα Τέμπη.

Η κ. Ρωξάνη Μπέη επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι ουδέποτε έδωσε εντολή να σβηστούν τα ονόματα ενώ υπογραμμίζει πως η ίδια είναι «κατηγορηματικά αντίθετη» με αυτή την ενέργεια και προσθέτει ότι το συνεργείο τα έσβησε έπειτα από πρόσκληση του φρουράρχου της βουλής.

Διαβάστε επίσης  Τέμπη: Καταγγελία "βόμβα" από τον πατέρα των διδύμων για τον σταθμάρχη (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναλυτικά η ανακοίνωση της

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».

Tι απαντά το Φρουραρχείο

Όπως αναφέρουν πηγές του φρουραρχείου: «Ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του φρουραρχείου».

Το βίντεο από την στιγμή που ο δήμος καθαρίζει τα ονόματα

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi