Θεσσαλονίκη: Η μαθητική παρέλαση στη Νεάπολη και την Πολίχνη – Εκλεψε τις εντυπώσεις η σημαιοφόρος σε αναπηρικό αμαξίδιο (ΦΩΤΟ)

Γιορτάστηκε σήμερα (25/3) με σύμμαχο την καλοκαιρία και με περηφάνια η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νεάπολη και την Πολίχνη.

Οι εκδηλώσεις στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών ξεκίνησαν με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεάπολης και ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

25η Μαρτίου παρέλαση Νεάπολη

Στη συνέχεια, έγινε τρισάγιο και καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο καθώς και η παρέλαση μαθητών, σωματείων και συλλόγων του δήμου στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου.

25η Μαρτίου παρέλαση Νεάπολη

Η παρέλαση έγινε υπό τους ήχους των εμβατηρίων της Φιλαρμονικής του δήμου και της Φιλαρμονικής των Προσκόπων Νεάπολης.

25η Μαρτίου παρέλαση Νεάπολη

Παρήλασαν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια από όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου, το Πειραματικό Γυμνάσιο και το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Νεάπολης, τα ΕΠΑΛ Νεάπολης και Συκεών, το δημοτικό του ΔΕΛΑΣΑΛ, τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νεάπολης-Συκεών, οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Νεάπολης-Συκεών, τα ΚΑΠΗ, το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος ΠΑΡΧΑΡ, ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, η Ποντιακή Εστία Νεάπολης, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών, η μπάντα του 4ου Συστήματος Προσκόπων Συκεών, η Φιλαρμονική του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η Φιλαρμονική Προσκόπων Νεάπολης, το Χορευτικό Αγίου Γεωργίου Νεάπολης «Η Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτης», το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, το 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Συκεών και η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα «Τα Αρκούδια».

Διαβάστε επίσης  Πρεμιέρα στους δύο θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών στις 17/6

25η Μαρτίου παρέλαση Νεάπολη

Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης επισήμανε: «Οι σύγχρονοι Έλληνες, 200 και πλέον χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση τιμούν τους ήρωες που θυσιάστηκαν για να απαλλαγούν από τον τουρκικό ζυγό και να κερδίσουν την ελευθερία τους.

Η Εθνική Παλιγγενεσία, το σημαντικότερο γεγονός στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας και ένα από τα πιο κομβικά στην ευρωπαϊκή ιστορία του 19ου αιώνα, σηματοδοτεί ακόμη και σήμερα, δύο αιώνες μετά, τον δίκαιο αγώνα για την ελευθερία και την ειρήνη.

Δύο πανανθρώπινες αξίες οι οποίες ούτε αυτονόητες είναι, ούτε δεδομένες όπως αποδεικνύει η εισβολή και ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία και οι αλυτρωτικές κραυγές που ακούγονται συχνά στη γειτονιά μας».

25η Μαρτίου παρέλαση Νεάπολη

Ιδιαίτερη τιμή έκανε φέτος στο δήμο Νεάπολης – Συκεών η συμμετοχή του Γυμνασίου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Λευκωσίας το οποίο είναι αδελφοποιημένο με το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οι μαθητές του συνοδευόμενοι από τρεις εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια τους Ιουλία Σχίζα φιλοξενούνται στο δήμο και έλαβαν μέρος στην παρέλαση.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Μεγαλοπρεπής η παρέλαση για την 25η Μαρτίου (BINTEO & ΦΩΤΟ)

25η Μαρτίου Θεσσαλονίκη Πολίχνη εκκλησία μαθητές

Καταχειροκροτήθηκε η 17χρονη Μαρία

Αντίστοιχα, στην Πολίχνη, οι μαθητές και οι μαθήτριες καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που βρέθηκε στην παρέλαση ενώ έλαβαν μέρος 19 σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η σημαιοφόρος του 3ου ΓΕΛ Πολίχνης, η οποία παρήλασε σε αναπηρικό αμαξίδιο, κρατώντας με καμάρι την ελληνική σημαία, ενώ τη συνόδευε ένας συμμαθητής της.

Οι καθηγητές της δήλωσαν υπερήφανοι που έχουν την Μαρία στο σχολείο τους, μιλώντας τόσο για το ήθος της όσο και τις μαθητικές της επιδόσεις. Η ίδια με τη σειρά της, σύμφωνα με την ΕΡΤ , δήλωσε συγκινημένη και περήφανη που κράτησε την ελληνική σημαία.

25η Μαρτίου Θεσσαλονίκη Πολίχνη εκκλησία μαθητές