Αρωματική και γευστική σπιτική μανταρινάδα

μανταρινάδα συνταγή χυμός μανταρίνια

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή

Αυτή την εποχή, που τα μανταρίνια είναι άφθονα, επιλέξτε να τα κάνετε μία υπέροχη σπιτική μανταρινάδα και σίγουρα δεν θα χάσετε.

Η σπιτική μανταρινάδα αποτελεί την τέλεια εναλλακτική για να απολαύσετε τα ζουμερά μανταρίνια και να επωφεληθείτε από όλες τις ιδιότητές τους.

μανταρίνια φρούτα

Η προσθήκη ζάχαρης, ναι μεν δεν συμπεριλαμβάνεται στα συν, ωστόσο η συγκεκριμένη μανταρινάδα είναι συμπυκνωμένη και μπορείς να την αραιώνεις κάθε φορά που θέλεις να πιεις. Αν μάλιστα τα μανταρίνια είναι γλυκά, μπορείς να μειώσεις και την ποσότητά της.

Από εκεί και πέρα, η συνταγή είναι τόσο απλή, εύκολη και γρήγορη, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην την κάνετε.

μανταρινάδα συνταγή χυμός μανταρίνια

ΥΛΙΚΑ
Ζουμερά και αρωματικά μανταρίνια – 4 φλυτζάνια φρέσκο χυμό
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλ. Νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Ξύσμα από ένα μανταρίνι (ακέρωτο)

EXTRA INFO: Επιλέξτε ζουμερά και αρωματικά μανταρίνια για καλύτερο αποτέλεσμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Αφού γίνει αυτό, το αφήνουμε γι’ ακόμη δύο λεπτά και το αποσύρουμε από τη φωτιά.

2. Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει και αν θέλουμε το σουρώνουμε για να φύγει το ξύσμα. Αν θέλουμε όμως το αφήνουμε.

μανταρινάδα συνταγή χυμός μανταρίνια σιρόπι

3. Μέχρι να κρυώσει το σιρόπι μας, στύβουμε τα μανταρίνια μας. Σε περίπτωση που δεν μας αρέσουν τα κομματάκια, και εδώ, αν θέλουμε το σουρώνουμε για πιο διάφανο αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης  Συνταγή για παραδοσιακά, αφράτα και νόστιμα Λαζαράκια για το Σάββατο του Λαζάρου

4. Το σιρόπι μας έχει πια κρυώσει. Ετσι, ενώνουμε το κρύο σιρόπι με το χυμό των μανταρινιών και αποθηκεύουμε σε ένα αποστειρωμένο μπουκάλι. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο, τουλάχιστον για ένα μήνα και φυσικά στην κατάψυξη για περισσότερο διάστημα.

5. Κάθε φορά που το χρησιμοποιούμε το ανακινούμε καλά. Βάζουμε ένα μέρος συμπυκνωμένη σπιτική μανταρινάδα, με 1½ μέρος κρύο ή ανθρακούχο νερό. Οταν ανοίξει ο καιρός, σερβίρετέ το με παγάκια. Η γεύση και το άρωμά της θα σας ξετρελάνει.

EXTRA INFO: Με την προσθήκη του ανθρακούχου νερού η μανταρινάδα σας θα μετατραπεί σε υπέροχο σπιτικό αναψυκτικό.

Μανταρίνι, το φρούτο της μακροζωίας

Το μικρό και γευστικό μανταρινάκι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τον οργανισμό μας. Μάθετε λοιπόν πως ένα μανταρίνι μας παρέχει, σχεδόν το 80% της ημερήσιας ανάγκης μας σε βιταμίνη C.

Εκτός από αυτό, το μανταρίνι είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, πρωτεΐνες και φολικό οξύ.

Λειτουργεί ευεργετικά για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας προστατεύει από ιώσεις, γρίπη κτλ.

Εχει αντιοξειδωτική δράση και βοηθά στην απορρόφηση σιδήρου ενώ με την καθημερινή του κατανάλωση θωρακίζει τον οργανισμό μας.

Καλή σας επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *