Το βήμα του Αποστόλου Παύλου στο Δερβένι (ΒΙΝΤΕΟ)

Βήμα Αποστόλου Παύλου στο Δερβένι Θεσσαλονίκη

Το Ιερό Προσκύνημα που βρίσκεται μία ανάσα από τη Θεσσαλονίκη

Λίγο έξω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή Δερβένι, βρίσκεται το Ιερό Προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Το βήμα του Αποστόλου Παύλου στο Δερβένι, υπενθυμίζει τη διέλευσή του από το σημείο, ακολουθώντας την Εγνατία Οδό, αφού προηγουμένως πέρασε από την Απολλωνία και νωρίτερα από την Αμφίπολη και τους Φιλίππους.

Βήμα Αποστόλου Παύλου στο Δερβένι Θεσσαλονίκη

Τ ο ιερό προσκύνημα διελεύσεως του Αποστόλου Παύλου στο Δερβένι αποτελεί ένα πρόσφατο σχετικά μνημείο καθώς δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 έξω από το χωριό Λαγυνά. Το μνημείο εγκαινίασε ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος.

Ο Απόστολος Παύλος, δίδαξε και μετάδωσε τη χριστιανική πίστη απ’ όποιο σημείο και αν πέρασε ενώ βρήκε ιδιαίτερα εύφορο έδαφος στη Βόρεια Ελλάδα.

Είναι γνωστό πως παρέμεινε αρκετές ημέρες στους Φιλίππους, στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια, πριν συνεχίσει για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Ο Απόστολος Παύλος και η Απολλωνία – Ενα ιστορικό σημείο

Στο ταξίδι του προς τη Βέροια, ο «Απόστολος των Εθνών» διανυκτέρευσε ένα βράδυ στην Απολλωνία όπου κήρυξε το Λόγο του Θεού ενώ πέρασε και από τα Λαγυνά, στο ύψος του σημερινού Δερβενίου, μαζί με τον συνεργάτη του Σίλα.

Βήμα Αποστόλου Παύλου στο Δερβένι Θεσσαλονίκη

Στο Ιερό Προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου εορτάζεται κάθε χρόνο, με κατάνυξη, λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η ιερά μνήμη του Αποστόλου Παύλου, από την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, όπου και ανήκει.

Βήμα Αποστόλου Παύλου στο Δερβένι Θεσσαλονίκη Βήμα Αποστόλου Παύλου στο Δερβένι Θεσσαλονίκη Βήμα Αποστόλου Παύλου στο Δερβένι Θεσσαλονίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *