Λαχταριστή κιμαδοπρασόπιτα με τα πιο αγνά υλικά (ΒΙΝΤΕΟ)

κιμαδοπρασόπιτα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ αλεύρι

Μία υπέροχη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Μία τέλεια γευστική πρόταση για τις γιορτινές ημέρες που έρχονται και όχι μόνο, είναι μία χορταστική και πεντανόστιμη κιμαδοπρασόπιτα.

Φτιαγμένη με τα πιο αγνά υλικά, η κιμαδοπρασόπιτα δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας βγάλει ασπροπρόσωπους ενώ μπορείτε να την απολαύσετε τόσο ως ορεκτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο.

Ποιο είναι το μυστικό για την τέλεια κιμαδοπρασόπιτα; Εκτός φυσικά από τη γέμιση, το χειροποίητο σπιτικό φύλλο, φτιαγμένο αποκλειστικά με ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΝΝΑ!

Η Φωτεινή Κεραμάρη βάζει όλη την τέχνη της και το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και μας δείχνει βήμα βήμα πώς θα κάνετε την τέλεια κιμαδοπρασόπιτα.

ΚΙΜΑΔΟΠΡΑΣΟΠΙΤΑ με αλεύρι ΜΑΝΝΑ

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο
800 γρ. αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
400 ml νερό
300 γρ. βούτυρο μαργαρίνη
10 γρ. αλάτι
10 ml ξύδι
20 ml καλαμποκέλαιο

Για τη γέμιση

1 κιλό πράσα
700 γρ. κιμά
3 κρεμμύδια ξερά
4 αυγά
λίγο μαϊντανό
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγη ρίγανη
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι

Μικρά μυστικά

Αφήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί πριν την αλείψουμε με βούτυρο.
Η γέμιση θα πρέπει να είναι κρύα, όταν την τοποθετούμε στο φύλλο.
Το ρύζι προστίθεται για να απορροφήσει τα υγρά της γέμισης και να μην λαπαδιάσει το φύλλο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να αχνιστούν. Σοτάρουμε ελαφρά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτοντας το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Μετά ρίχνουμε τα αχνισμένα πράσα (δεν πρέπει να έχουν καθόλου υγρά) και το μαϊντανό. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Διαβάστε επίσης  Συνταγή για παραδοσιακά, αφράτα και νόστιμα Λαζαράκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Βάζουμε το χλιαρό νερό στο μίξερ, προσθέτουμε το αλάτι, το καλαμποκέλαιο, το ξύδι και το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε μια απαλή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια και τη χτυπάμε στον πάγκο ώστε να την προετοιμάσουμε γρηγορότερα.

Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε το ένα κομμάτι της ζύμης σε ένα φύλλο 30×40 (όχι πολύ λεπτό). Αλείφουμε όλο το φύλλο πολύ καλά με το βούτυρο και διπλώνουμε προς τη μέση την δεξιά και αριστερή πλευρά.

Βουτυρώνουμε και διπλώνουμε προς τη μέση 4 φορές, σχηματίζοντας ένα φάκελο, πατώντας τις άκρες της ζύμης γύρω γύρω για να εγκλωβίσουμε το βούτυρο.

Βάζουμε στην κατάψυξη ώσπου να ανοίξουμε το δεύτερο φύλλο με την ίδια διαδικασία. Κατόπιν βγάζουμε από την κατάψυξη και ανοίγουμε και πάλι το φύλλο προσέχοντας να μην βγαίνει από τις άκρες το βούτυρο.

Τοποθετούμε το φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί, ρίχνουμε στην κρύα γέμιση τα αυγά και το ρύζι ανακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε τη γέμιση στο φύλλο.

Ανοίγουμε και το άλλο φύλλο με την ίδια διαδικασία το τοποθετούμε πάνω στη γέμιση, κλείνουμε τις άκρες και χαράζουμε σταυρωτά. Ψεκάζουμε με λίγο νερό και βάζουμε σε κάθε κομματάκι λίγο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250ο C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει και μετά στους 200ο C για άλλα 15 λεπτά.

EXTRA INFOS

Για περισσότερες σπιτικές συνταγές με αγνά προϊόντα Αφοι Κεραμάρη «ΜΑΝΝΑ», μπορείτε να επισκεφθείτε το www.manna.gr καθώς και το κανάλι τους στο youtube Αφοι ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ.

Καλή σας επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *